Agenția Centrală de Informații (CIA), unul dintre serviciile americane de informații, poate transforma un televizor într-un dispozitiv de ascultare, poate depăși aplicațiile populare de încriptare și ar putea chiar să controleze mașini, potrivit miilor de documente publicate de către WikiLeaks, notează Al Jazeera.

Grupul a postat aproape 9.000 de documente, despre care susține că provin de la CIA, pe care le descrie ca fiind cea mai mare publicare a unor documente ale serviciilor secrete.

Experții care au început să analizeze documentele susțin că acestea par legitime. CIA a refuzat să comenteze pe marginea autenticității acestor materiale.

Scurgerea de informații, denumită „Vault 7” (seiful 7 – n.r.), arată că CIA a dezvoltat un program de infectare al telefoanelor mobile care simplifică procesul de supraveghere – dar că a pierdut controlul tehnologiei. Dacă CIA chiar a pierdut controlul acestei tehnologii, hackerii ar putea să folosească acest instrument pentru a fura date.

Potrivit WikiLeaks, CIA a produs peste 1.000 de sisteme electronice de infectare de tip malware – viruși, troieni, și alte programe care permit infiltrarea și preluarea controlului dispozitivelor electronice.

WikiLeaks adaugă că aceste instrumente au țintit telefoane iPhone, sisteme Android, programele Microsoft și televizoare inteligente de la Samsung.

Potrivit sursei citate, CIA putea să ocolească sistemele de încriptare ale aplicațiilor populare precum WhatsApp, Signal, Telegram, Weibo și Confide, interceptând comunicațiile înainte de încriptarea datelor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to WikiLeaks dezvăluie un presupus program de „hacking” al CIA

  1. […] amendamente • Dragnea (PSD) nu vrea încă UDMR la guvernare | Tăriceanu zice altceva • WikiLeaks dezvăluie un presupus program de „hacking” al CIA • DECIZIE. CCR a amânat pentru 21 martie sesizarea pe legea care interzice persoanelor […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top