Chiar dacă, după umila mea părere, „Întărâtă-i, drace, că și mie-mi place” nu pare să fie chiar un proverb săsesc, ci mai degrabă unul neaoș românesc, văr primar cu ”Dăcât să plângă mama, mai bine să plângă mă-ta” și nepot de frate cu ”Să crape capra vecinului”, Iohannis a dovedit că-l cunoaște bine și că stăpânește tradiția strămoșească mult mai temeinic decât veoricile, flaușații și alți guvernanți care umblă toată ziua cu ea-n gură (la tradiție mă refer, da?). Fiindcă au zis unii de președinte că-i moale, că-i lasă pe derbedeii lui Dragnea să-și facă mendrele cu România, că prea stă mut când ar trebui să vorbească, dar au uitat un alt proverb românesc, referitor la muțenie – proverb pe care vă las să-l intuiți singur.

Prin desemnarea lui Gabriel Vlase la șefia SIE, Iohannis i-a aplicat o smetie de maestru lui Dragnea, dar o smetie din aia meseriașă, din filmele cu Brusli și Cichicean, unde dintr-o lovitură cădeau doi: pe de o parte l-a lăsat fără muniție pentru o eventuală suspendare (a președintelui), pe de alta s-ar putea să-l lase și fără partid, la o eventuală condamnare (a lui Dragnea). Și de unde pesedeii tot zbierau să le pună președintele șef la SIE, că abia așteaptă să-l voteze, uite că deodată n-a mai fost deloc grabă, iar Dragnea a anunțat că Vlase nu va mai fi uns marțea asta, cum fusese stabilit, ci undeva marți după Crăciun, ca să citez și eu un clasic în viață. Fiindcă, a zis el, vrând să fie simpatic, dar reușind să fie doar penibil, o să citească propunerea lui Klaus până o s-o-nțeleagă.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top