andrei baciu_ministerul sanatatiiJurnalistul Vlad Mixich de la HotNews.ro este de părere că ministrul propus la Sănătate, Andrei Baciu, nu a fost retras din cauza fostei sale cariere sale de model.

Amintim că Baciu, în vârstă de 28 de ani, a fost retras în cursul serii de duminică, după ce pe rețelele sociale au apărut numeroaste comentarii negative legate de tinerețea sa dar și de fotografii în care acesta a pozat semi-nud.

Baciu a fost înlocuit cu Patriciu Achimaş-Cadariu. Acesta este şeful Clinicii oncologice din Cluj.

Dar să numești ministru la Sănătate un medic rezident cu experiență zero în management și politici de sănătate echivalează cu a pune comanda unui mare avion de pasageri în mâna unui pilot care încă face zboruri școală. Doar că în acest caz, pasagerii eram noi. Iar dacă domnul Dacian Cioloș nu știa asta, atunci cineva ar fi trebuit să-i spună. Și asta nu s-a întâmplat. De ce?

mixich

Vlad Mixich

‘Este un tânăr medic chirurg, cu experiență în străinătate, dar și experiență privind mediul spitalicesc’ – așa și-a motivat Dacian Cioloș nominalizarea pentru portofoliul sănătății. Încă din prima propoziție ni s-a transmis o informație imprecisă, chiar falsă ar putea spune unii mai puțin toleranți. Căci Andrei Baciu are la fel de multă experiență în mediul spitalicesc ca orice alt rezident din România aflat în același an de studiu. Și zero experiență în management și politici medicale. Cu câteva luni în urmă a terminat un program scurt de formare la Școala Națională de Sănătate Publică din București și mai are la activ o formare la distanță la o facultate britanică obișnuită.

Este foarte posibil ca domnul Baciu să fie un chirurg promițător, dar ca el mai sunt alte câteva zeci (dacă nu chiar sute) de rezidenți români. De ce a fost el alesul? Căci CV-ul domniei sale este mult prea subțire pentru o poziție atât de importantă. Poate peste zece ani, da.

Astăzi însă, nominalizarea lui a surprins/șocat lumea medicală. Am primit în răstimp de câteva ore mai multe telefoane. Oamenii din partide jubilau: victima părea sigură. Profesorii de prin facultăți erau amuzați și foarte curioși să afle cine este păpușarul din spatele tânărului. Iar medicii, ei bine medicii au fost de-a dreptul jigniți.

Am citit și mesajul profesorului meu de medicină internă din facultate, dr. Viorel Șerban, unul dintre oamenii în fața cărora îmi scot oricând pălăria, un domn lipsit de partizanate politice și care a depășit de mult faza ambițiilor carieristice.

Profesorul Șerban i-a scris lui Dacian Cioloș așa: “Sunt supărat rău, pentru că m-ați jignit, ca medic cu îndelungată experiență, și mă dezamăgiți, în calitate de cetățean, tocmai când încercam să mă conving că pot spera la ceva mai bun. Pentru mine contează faptul că, propunând un rezident, oricât de valoros ar fi fost el, ați dovedit lipsă de orientare și de maturitate. Am profesat sub zeci de miniștri ai sănătății, dar așa ceva n-am văzut și vă asigur că veți mai fi pomenit, cel puțin în lumea medicală. O asemenea propunere de ministru la Sănătate mai arată, încă o dată, că acestei funcții nu i se acordă nici o importanță, fiindcă nu se vrea ca ministrul, indiferent cine a fost sau va fi, să fie și capul, nu doar brațul”,  a scris Vlad Mixich.

Continuă pe HotNews.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top