mixichDe ani de zile într-o emisiune politică, difuzată în fiecare seară de Antena 3, sunt linşate periodic fără acordarea unui minim drept la replică şi vreo urmă de decenţă, diverse personalităţi care nu se supun intereselor patronului postului.

Din masochism sau morbidă curiozitate, sute de mii de oameni urmăresc acest linşaj exact cum pieţele se umpleau până la refuz atunci când, în urmă cu câteva secole, cineva era spânzurat sau decapitat. Diferenţa e că, pe atunci, călăii nu se mândreau cu afluenţa publicului ca şi cum asta ar fi fost o realizare personală.

Marţi seara a fost executat domnul Andrei Pleşu. Din gura călăilor, îmbrăcaţi în haine curate, au curs cuvinte murdare. Lăbărţaţi în fotoliile lor lipicioase, câţiva omuleţi vărsau lături peste numele fondatorului Colegiului Noua Europă, una dintre cele mai eficiente şi discrete instituţii de educaţie din România care oferă burse de cercetare academică tuturor celor vrednici de ele, indiferent că sunt oameni de stânga sau de dreapta, liberali sau socialişti.

Andrei Pleşu este singura personalitate publică care nu s-a ferit să critice aspru deopotrivă pe fiecare dintre puternicii zilei, fie că acela s-a numit Traian Băsescu sau Victor Ponta, Adrian Năstase sau Emil Constantinescu. Această verticalitate, verificabilă şi limpede cum e lumina zilei, s-a transformat în gura slujbaşilor lui Dan Voiculescu într-o groasă insultă.

Gândacii nu s-au mulţumit să se suie pe masa noastră, dar stau pe scaunul din fruntea ei şi se dau pe sine exemplu de curăţenie. Au ajuns în fruntea primăriilor şi a şcolilor. Sunt telepredicatorii moderni ai zilelor noastre, decid cui şi câte taxe plătim, ne reprezintă în Parlament.

Scârbiţi de ei am închis atâţia ani ochii până ce, într-o dimineaţă, ne-am trezit că trăim într-o ţară condusă de gândaci. Şi nu, nu e un roman de Kafka. E România.

Integral, aici

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top