Guvernul austriac a anunţat că a decis limitarea numărului de cereri de azil acceptate anul acesta la cel mult 37500.  Valoarea reprezintă mai puţin de jumătate faţă de cei 90 de mii de azilanţi primiţi anul trecut.

Nu putem primi toţi solicitanţii de azil„, a declarat cancelarul austriac, social-democratul Werner Faymann (foto). El a precizat că şi-a stabilit ca obiectiv pentru anii următori limitarea numărului total al migranţilor la cel mult 1,5% din populaţia ţării.

Populaţia Austriei care este în prezent de circa 8,5 milioane.

Conform planului anunţat de Faymann, dacă în 2016 vor fi acceptate cel mult 37,5 mii de cereri de azil, în 2017 acest număr se va reduce la 35 de mii, în 2018, la 30 de mii iar în 2019, la 25 de mii.

Pentru a atinge acest obiectiv, coaliţia guvernamentală de la Viena, alcătuită din social-democraţi şi conservatori, are în vedere înăsprirea controlului la frontiere şi o politică a ajutoarelor sociale mai puţin generoasă.

Hotărârea anunţată miercuri vine după alte măsuri ce reflectă o atitudine mai restrictivă a guvernului austriac în chestiunea migraţiei.

Astfel, tot miercuri au fost desfăşuraţi, suplimentar, 500 de soldaţi la principalul punct de trecere a frontierei cu Slovenia, pentru efectuarea unui control sistematic al migranţilor care intră în ţară.

La sfârşitul săptămânii trecute, după ce Germania a anunţat că nu va mai permite intrarea pe teritoriul ei a migranţilor care doresc să ajungă în ţările scandinave (care au adoptat măsuri restrictive), guvernul de la Viena a decis, la rândul său, să returneze în Slovenia aceşti migranţi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top