ISIS-beheadingStatul Islamic (ISIS) a postat o nouă înregistrare a unei execuţii prin decapitare: victima este, de astă dată, un combatant kurd iar islamiştii ameninţă cu executarea altor peshmerga (combatanţi kurzi) aflaţi în mâinile lor dacă liderii politici nu renunţă la „cooperarea militară cu SUA”.

Înregistrarea, intitulată „Un mesaj cu sânge pentru liderii alianţei americano-kurde” arată în primele cadre 15 captivi adunaţi în jurul steagului jihadiştilor. Ei sunt îmbrăcaţi în uniforma portocalie a prizonierilor de la Guantanamo.

Trei dintre ostatici îi cer preşedintelui autonomiei kurde Massud Barzani şi guvernului local să pună capăt relaţiei cu SUA.

„Orice greşeală sau imprudenţă vă va costa viaţa”, spun captivii.beheading1

Cadrul se schimbă apoi şi arată trei islamişti mascaţi în faţa a ceea ce presa internaţională a constatat că este Marea Moschee din Mosul. Cei trei păzesc un captiv ales pentru execuţie.

Imaginea se imparte în două: în stânga, camera rămâne fixată pe cei trei jihadişti şi pe condamnat în timp  ce în dreapta rulează imagini cu oficiali americani şi kurzi.

Planul cu jihadiştii şi captivul kurd revine apoi pe tot ecranul iar islamistul din centru face mişcarea de a-l decapita pe prizonier. Cadrul se întunecă însă înainte ca mişcarea să fie dusă până la capăt.

Această înregistrare vine după ce islamiştii au difuzat, joi, un alt film în care arată cum duc prin deşert către locul execuţiei circa 250 de soldaţi sirieni capturaţi în luptele pentru baza aeriană Tabqa.

Nici în această înregistrare nu este arătat momentul efectiv al execuţiei dar în ultimele imagini se vede şirul de cadavre ale prizonierilor ucişi, probabil, prin împuşcare de la mică distanţă.

Statele Unite au lansat mai multe lovituri aeriene împotriva poziţiilor ISIS din nordul Irakului, pentru a-i ajuta pe luptătorii kurzi să recâştige terenul pierdut anterior în faţa militanţilor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top