TabqaLuptătorii Statului Islamic (ISIS) au executat 250 de soldaţi sirieni capturaţi în luptele pentru baza aeriană Tabqa (foto), care a căzut zilele trecute în mâinile jihadiştilor.

Conform Reuters, islamiştii au postat joi pe youtube o înregistrare în care se văd zeci de cadavre. Autenticitatea înregistrării a fost confirmată de un membru ISIS.

Un text asociat înregistrării afirmă că „cei 250 de shabeeha luaţi prizonieri de Statul Islamic la Tabqa au fost executaţi„.

Shabeeha este numele miliţiilor loiale regimului Bashar al-Assad.

Prizonierii sirieni, rămaşi doar în lenjerie intimă, sunt mânaţi prin deşert de către combatanţii islamişti către locul execuţiei în următoarea înregistare difuzată de Sky News.

Înregistrarea ISIS este editată şi nu conţine momentul execuţiei. Ea se încheie cu imagini în care se văd cadavrele prizonierilor (minigaleria următoare).

În paralel, preşedintele american Barack Obama se întâlneşte joi seară cu vicepreşedintele Joe Biden şi cu membrii Consiliului de Securitate Naţională.

Presa americană a comentat că Obama ia în calcul executarea unor lovituri anti-ISIS în Siria după ce în prealabil a ordonat misiuni aeriene de supraveghere în spaţiul acestei ţări.

O altă consecinţă de ultim moment a conflictului din Siria, care durează de peste trei ani şi care a alimentat insurgenţa islamistă în regiune, este că mai mulţi membri din forţele ONU de menţinere a păcii au fost luaţi prizonieri.

Este vorba despre 43 de membri ai UNDOF (UN Disengagement Observer Force) reţinuţi la Quneitra, în timpul luptelor pentru punctul de trecere către Înălţimile Golan.

Un purtător de cuvânt ONU citat de BBC a confirmat că cei 43 sunt captivi în mâinile „unui grup armat”, fără a preciza care anume.

Alţi 81 de membri ai forţelor ONU sunt reţinuţi în locaţiile pe care le deţin în provincia siriană, menţionează BBC.

Punctul de trecere către Înălţimile Golan a fost cucerit de combatanţii a două grupări rebele – Frontul al-Nusra, afiliat Al Qaida, şi Armata Liberă Siriană – în urma unor lupte intense cu trupele guvernului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

3 Responses to VIDEO. ISIS EXECUTĂ 250 de militari. ZECI de membri ai forţelor ONU, prizonieri în Siria

  1. […] în lumina reflectoarelor după ce, în urma unor ciocniri cu trupele guvernului de la Damasc, a luat ostatici 45 de militari-observatori din forţele ONU de menţinere a păcii în apropiere de Înălţimile […]

  2. […] al-Nusra, grupare islamistă afiliată Al Qaida, și-a precizat revendicările după ce a sechestrat, săptămâna trecută, în Siria, peste 40 de membri ai forțelor ONU de menținere a […]

  3. […] înregistrare vine după ce islamiştii au difuzat, joi, un alt film în care arată cum duc prin deşert către locul execuţiei circa 250 de soldaţi sirieni […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top