01-1224.inddVaticanul a replicat la caricatura din ultimul număr al revistei satirice franceze Charlie Hebdo, care a fost anul trecut ținta unui atac terorist ce i-a decimat redacția, relatează presa internațională.

Desenul de pe copertă îl reprezintă pe Dumnezeu purtând barbă, cărând în spinare un automat Kalașnikov și având haina pătată de sânge. O piramidă cu „Ochiul Providenței” – simbol asociat cu francmasoneria – decorează capul personajului.

Textul însoțitor: „După un an, asasinul e încă în libertate”.

Tirajul anunțat se ridică la un milion de exemplare.

L’Osservatore Romano, publicația Vaticanului, a replicat acestui demers scriind că „în alegerea Charlie Hebdo există tristul paradox al unei lumi din ce în ce mai atente la corectitudinea politică, până în punctul de a atinge ridicolul, dar care nu vrea nici să recunoască, nici să respecte credința în Dumnezeu a oricărui credincios, oricare ar fi religia sa”.

„În spatele drapelului înșelător al unei laicități fără compromis, săptămânalul uită încă o dată că atâția demnitari religioși de toate apartenențele nu încetează să repete, respingând violența în numele religiei: utilizarea lui Dumnezeu pentru a justifica ura este o adevărată blasfemie, cum a spus în mai multe rânduri papa Francisc”, continuă articolul din L’Osservatore, citat de Agerpres.

Presa internațională remarcă faptul că la exact un an de la atacul soldat cu 12 morți de la sediul publicației, Hebdo nu și-a pierdut virulența, ci dimpotrivă.

Ediția specială din 6 ianuarie conține un editorial necruțător cu „fanaticii prostiți de Coran” și cu alte „binecuvântate funduri din diverse religii” care, conform textului original, au jubilat la uciderea jurnaliștilor „ce au îndrăznit să ia religia în râs”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top