Pope_Mafia2Liderul de la Vatican a lansat o critică dură la adresa mafioţilor, cu ocazia unei ceremonii religioase pentru rudele celor ucişi de crima organizată.

„Banii pătaţi de sânge, puterea obţinută cu preţul sângelui sunt lucruri pe care nu le puteţi lua cu voi în viaţa de apoi. Pocăiţi-vă!”, a avertizat suveranul pontif, care a spus că membrii crimei organizate vor ajunge, cu siguranţă, în Iad dacă nu vor renunţa la delicte.

Evenimentul, iniţiat de o organizaţie civică numită Libera şi desfăşurat în apropierea Vaticanului, s-a dorit o dovadă a opoziţiei Bisericii Romano-Catolice la crima organizată precum şi o respingere a clişeului conform căruia liderii Mafiei ar fi buni catolici.

Peste 1000 de oameni, majoritatea rude sau apropiaţi ai celor ucişi de Mafie, au participat la slujbă, în cadrul căreia s-a dat citire unei liste a victimelor.

În timp ce activiştii anti-Mafia privesc cu satisfacţia opoziţia exprimată de Papă la adresa crimei organizate, trebuie precizat că Francisc are un istoric în această materie.

Lupta împotriva corupţiei este prezentă adesea în discursurile sale  iar pe vremea când actualul lider de la Vatican era arhiepiscop de Buenos Aires, a scris chiar  o broşură pe această temă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top