Deputatul Ion Şcheau (foto) a comentat pentru paginadepolitică.ro conjuctura în care a ajuns să schimbe trei partide de la începutul actualei legislaturi.

Şcheau a devenit deputat pe listele PP-DD şi a trecut ulterior la PSD.

Scheau-IonEu, când am plecat de la PP-DD, am spus că electoratul a sancționat politica partidului; nu eu sunt cel care a trădat partidul, ci partidul este cel care a trădat electoratul. Dacă ne uităm la cifre, PP-DD a obținut în decembrie 2012 aproape 15% din sufragii; astăzi se află foarte jos, sub scorul electoral. Asta arată că electoratul a sancționat politica mincinoasă a PP-DD. Dan Diaconescu a primit credit, dar electoratul este viu, urmărește și sancționează dacă nu este respectată voința (…) Acum, văzând rezultatele și situația care se află la PP-DD, am fost unul dintre deputații vizionari (…), lucru care mi-aș dori să se întâmple și în cazul PSD-ului” a explicat alesul.

PP-DD este formaţiunea care a fost, practic, „canibalizată” în Parlament de la începutul legislaturii curente: în februarie anul curent a rămas fără grup parlamentar la Senat iar la Cameră mai are 15 deputaţi. Lista foştilor membri ai grupului parlamentar PP-DD număr 34 de „dezertori”. Cei mai mulţi au fost atraşi de PSD şi de satelitul său, UNPR.

Ajuns, din septembire a.c. la grupul PDL din Cameră, Ion Scheanu crede că situaţia României reclamă revenirea la o guvernare de centru – dreapta care să mențină țara pe cursul euro-atlantic și care să se bazeze, în plan economic, pe sprijinirea mediul privat și pe încurajarea creeri locurilor de muncă – necesităţi ignorate de actuala guvernare PSD.

Şcheau a adăugat că nu ar fi trecut în echipa PDL, dacă în PP-DD, respectiv PSD, ar fi reușit să promoveze proiectele pe care și le-a asumat față de arădeni. ”Nu era nevoie să fac pasul dacă primeam sprijin și dacă nu am fi fost, atât eu cât și electoratul arădean, mințiti. Este o lipsă totală de interes din partea unor membri PSD Arad față de electoratul arădean” a acuzat parlamentarul.

Material realizat de corespondentul paginadepolitica.ro, Andreea Pocol.Andreea Pocol

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Urarea unui deputat: „Mi-aş dori ca PSD să păţească ce a păţit PP-DD”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top