OrbanPremierul Ungariei, Viktor Orban, care a profitat din plin în plan politic de pe urma crizei migranților, a făcut miercuri o serie de declarații dure despre situația actuală a Europei, despre criza migranților și inspiratorii și „sponsorii” acesteia din urmă.

Aflat la sediul din Budapesta al Consiliului Diasporei Maghiare, Orban a spus că migrația ilegală este susținută de o „coaliție absurdă” ce reunește „o rețea de zeci de mii de traficanți, unii lideri politici din Uniunea Europeană și o echipă de activiști pentru drepturile omului plătiți de oameni de afaceri„, relateaz Agerpres pe baza MTI.

„Am ajuns astfel să ‘importăm’ în Europa oameni care au fost nevoiți să-și abandoneze căminele ori au decis să plece, iar noi nu doar că nu îi oprim, dar în plus le organizăm călătoria, le punem la dispoziție mijloace de transport și suspendăm legile care ar permite aplicarea unei politici normale privind imigrația (…) Aceasta este migrația în masă a unei noi ere și migranții nu doar intră în Europa, ci o invadează”, a conchis premierul maghiar.

În viziunea sa, dominația militară a Occidentului e pe cale să expire, la fel ca și „exportul de democrație” ce a alimentat o politică globală bazată pe „exportul drepturilor omului”.

Referindu-se la acordul încheiat duminică între UE și Turcia – care s-a angajat să oprească migranții pe ajunși pe teritoriul său în schimbul unui ajutor de 3 miliarde de euro din bani europeni și al liberalizării vizelor – premierul maghiar a îndemnat la precauție.

Viktor Orban a menționat că este posibil ca în zilele următoare să aflăm dacă s-a încheiat și „un acord secret” pentru ca UE să primească încă 400 – 500 de mii de refugiați sirieni.

Orban suspectează că aranjorii înțelegerii „nu doar vor să aducă acești oameni în Europa, dar vor și să-i repartizeze imediat prin statele membre printr-un mecanism constrângător”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,50 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top