Vă mai amintiți de Constantin Pârvulescu, vechiul ilegalist comunist care, la Congresul al XII – lea al PCR, prin 1979, s-a ridicat curajos și, de la tribună, l-a acuzat pe Ceaușescu că este dictator și a încheiat ”Eu nu-l votez pe Ceaușescu?” Ei bine, mă așteptam ca la Congresul Extraordinar al PSD, de sâmbătă, să se ridice unul, unul singur măcar din sală și să spună: ”Eu nu-l votez pe Liviu Dragnea, fiindcă este un dictator în devenire.” Dar nu s-a ridicat nimeni. Au tăcut toți mâlc, văzând cum orice democrație din partid e călcată în picioare, ba mai mult, atunci când tiranul wannabe i-a întrebat dacă vrea să îi conducă în continuare, s-au ridicat toți, la semnalul clănțăilor, și l-au aplaudat îndelung, ca la congresele comuniste. E un semnal pe care cei patru mii de membri PSD aflați în sală l-au dat unui întreg popor: nu mai sunt doar niște aparatciki, niște lătrăi care dau din palme și din limbă întru slava feselor Teleormăneanului Suprem, sunt complici cu Dragnea, gata să-i cauționeze și să-i apere hoțiile până la capăt. PSD a avut sâmbătă ocazia să demonstreze că este totuși un partid, nu o unealtă în mâna unui singur om. Nu a făcut-o. Nici măcar ”disidenții” Androneasca, Bănicioiu și Codrin nu au îndrăznit să se opună, ci, ca și alți disidenți de cârpă, precum Grindeanu sau Tudose, s-au gudurat, după ce mârâiseră, la mâna lui Dragnea, așteptând cuvenita palmă, dar și zăhărelul de după.

PSD este, în momentul de față, o adunătură de cârpe în slujba unuia care se vizează președinte, dar la rândul lui nu e decât un preș. Un preș care i-a lins, zic unii bine informați, mâna până la cot Codruței, dar acum se dă leu paraleu, în luptă cu statul paralel. Ceea ce urmărește Dragnea nu-i greu de ghicit: cum sondajele demonstrează că aproape jumătate dintre români îl regretă pe Nicolae Ceaușescu, el vrea să intre în pielea lui Ceaușescu. Vrea să fie un Ceaușescu contemporan, iar toate gesturile lui din ultima vreme într-acolo duc: Dragnea e cel care nu se supune străinilor, care luptă pentru ”independeța și suveranitatea Rumâniei”, care e mândru că e român și n-are nevoie nici de UE, nici de americani, nici de nimeni. Tot el ne spune că aceia care i se opun nu sunt români, ci trădători de neam, niște vânduți Occidentului, huligani, soroșiști, ”agenturilii străine” etc. Scenariul este același cu cel din Polonia și Ungaria, doar că neocomuniștii deghizați în capitaliști de acolo nu au un Ceaușescu, de la care să se revendice, cum are Dragnea.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top