fondator bitcoin_australiaAntreprenorul australian Craig Wright a susținut în fața presei că el este creatorul Bitcoin Satoshi Nakamoto.

Mărturisirea sa pune capăt la ani de speculații în legătură cu creatorul ideii originale privind sistemul de cash digital, potrivit BBC.

Wright a venit cu dovezi tehnice pentru a-și susține afirmațiie. El a explicat că are monede despre care se crede că ar aparține doar creatorului Bitcoin.

Membrii proeminenți ai comunității Bitcoin și echipa de dezvoltare a monedei virtuale au confirmat la rândul lor afirmațiile lui Wright.

În acest moment, există circa 15 milioane de monede Bitcoin în circulație.

Pentru a procesa o tranzacție Bitcoin, o procedură numită „minare” trebuie să aibă loc. Astfel, un calculator trebuie să rezolve o problemă de matematică dificilă cu o soluție de 64 de cifre.

Fiecare problemă rezolvată înseamnă un bloc de monede Bitcoin procesat. În plus, fiecare „miner” primește monede virtuale noi.

Presa numise în ultimii ani mai multe persoane, care au fost identificate drept creatorii Bitcoin. Pe listă apăruse și Wright.

„Vreau să muncesc. Vreau să fac ce fac acum. Nu vreau bani. Nu vreau faimă. Nu vreau adorație. Vreau doar să fiu lăsat în pace”, a spus antreprenorul.

O monedeă Bitcoin valorează circa 449 de dolari. Acestea sunt acceptate ca metodă de plată pentru o varietate de bunuri și servicii.

Se crede că Satoshi Nakamoto a adunat un milion de monede Bitcoin, ceea ce ar echivala cu 450 de milioane de dolari în cash.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top