Șantierul naval Vard din Tulcea a semnat un contract cu Compania generală de import-export și de construcții din Vietnam (Vinaconex) pentru a angaja 300 de sudori și de lăcătuși, în condițiile în care șantierul funcționează la capacitate maximă, scrie cotidianul Le Courrier du Vietnam, citat de HotNews.ro.

„Confirmăm partenerului vietnamez misiunea de a angaja muncitori. Într-o primă etapă, 300 de sudori și de lăcătuși vor veni pe șantierul nostru. Avem nevoie de mână de lucru. Avem multe comenzi de construcții de nave și nu mai avem sudori pe plan local”, a declarat Tudorel Topa, directorul general al șantierului naval, citat de cotidianul vietnamez, care notează că majoritatea sudorilor cu experiență din România au plecat în Germania, Finlanda sau Marea Britanie, unde câștigă în medie între 2.000 și 3.000 de euro pe lună. În România, un sudor câștigă 670 de euro pe lună.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top