Premierul Mihai Tudose arată că bugetul pe 2018 prevede o creștere a veniturilor cu 30,9 miliarde lei până la 287,5 miliarde lei față de anul curent.

”Această creștere de venituri se va realiza chiar în condițiile în care în anul 2018 se implementează măsuri de relaxare fiscală precum reducerea impozitului pe venit pentru salariați, cei cu activități independente, veniturile din dobânzi, chirii și activități agricole, venituri din pensii dar și reducerea cu 2 puncte procentuale a contribuțiilor sociale obligatorii, de la 39,25% la 37,25%”, potrivit lui Tudose.

Premierul mai spune că bugetul pentru anul viitor este construit pe o creștere economică de 5,5% din PIB și de un deficit bugetar de sub 3% din PIB.

”Planul de încasări pe întreg anul 2017 a fost deja realizat cu două săptămâni în avans. Plecând de la această realitate, pentru anul 2018, prin introducerea unor măsuri de combatere a evaziunii fiscale în special în domeniul TVA (prin TVA split) dar și prin măsuri de limitare a externalizării profiturilor și neplata contribuțiilor sociale ca urmare a modificărilor Codului Fiscal, planul ANAF a fost majorat cu peste 22 miliarde lei”, mai spune Tudose.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top