Dacă pe fostul premier Văcăroiu îl mai vedeam capabil să discute despre bănci, fiindcă omul era, la bază, finanțist, actualul premier, Tudose, deși pare că a băut din aceeași sticlă cu ”nenea Văcă” chiolhanuri întregi, n-are nicio legătură cu sistemul bancar și financiar, iar singurele bănci despre care ar avea menirea să vorbească ar fi, probabil, alea din Cișmigiu, unde se adună șahiștii și tablagiii să pună țara la cale. Dar, deși nu-l recomandă nici vocea și nici talentul, uite că premierul DouăDoze se apucă totuși să abordeze problema băncilor. Și nu de pe un ton echilibrat, ci la modul ”Firea&Olguța style”, adică răstit, cu tupeu, cu poalele în cap și mâinile în șolduri.

Zgârmând prin praful de tobă, doar-doar o mai găsi niște bani de jumulit cu care să cârpească bugetul, premierul i-a lăsat puțin în pace pe contribuabili, să-și oblojească, săracii, cele șapte piei pe care li le-a jupuit deja, și a luat în vizor băncile străine. Pe un ton de activist comunist, venit în vizită de lucru la CAP Vaideei ca să le arate țăranilor cooperatori cum îi sabotează chiaburii și moșierii, Tudose, înflăcărat, probabil, de cele 40 de grade (din termometre, sper, nu din alte recipiente!) a bătut cu pumnul în masă și mai că nu le-a dat un cap în gură, vitejește, băncilor. ”Clădirile lor arată totuși binișor. Salariile sunt foarte bune. Domniile lor au dovedit și o imaginație foarte debordantă de a-și externaliza profiturile. Nu mai merge”, a tunat premierul, strecurând, discret, și-un șantaj mititel, cum a învățat el să lucreze la Partid: „La un moment dat o să public niște date, chiar dacă o pățesc, ca să le arăt românilor băncile care ne fură”.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top