Președintele american Donald Trump a relansat proiectul gigantului oleoduct Keystone XL, între Canada și Statele Unite ale Americii.

Această investiție fusese blocată de fostul președinte Barack Obama, în numele luptei contra schimbărilor climatice.

Trump a subliniat că finalizarea proiectului Keystone XL este condiționată de o renegociere cu societatea canadiană TransCanada. „Noi vom renegocia unii dintre termeni și, în cazul în care doresc, vom vedea dacă această conductă poate fi construită”, a declarat el, cu prilejul semnării documentelor în Biroul oval.

„În cele două conversații pe care le-am avut cu dl. Trump, am vorbit de proiect și eu am subliniat că da, eu sunt în favoarea acestui proiect de oleoduct pentru că acesta va aduce locuri de muncă bune (…) și creștere economică”, a declarat premierulcanadian, Justin Trudeau, în cadrul unei conferințe de presă.

În lungime de 1.900 de kilometri, dintre care 1.400 în Statele Unite, proiectul Keystone XL vizează transportarea petrolului canadian din nisipurile bituminoase din Alberta (în vestul Canadei) până în Nebraska (în centrul SUA), de unde ar putea ajunge în rafinăriile americane din Golful Mexic, potrivit Agerpres.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top