Președintele american Donald Trump a dezvăluit o nouă strategie pentru Afganistan prin care forțele americane vor rămâne în țară. Totodată, Trump a acuzat Pakistan că ar găzdui teroriștii cu care se luptă forțele americane.

Într-un discurs televizat difuzat luni seara, Trump a spus că instinctul său a fost să retragă trupele din Afganistan, dar că s-a răzgândit din cauza îngrijorărilor privind crearea unui vacuum pentru teroriști. Acesta a subliniat că suportul american nu era un „cec în alb” și că americanii erau „obosiți de un război fără victorie”.

„O retragere hazardată ar crea un vacuum pe care teroriștii – inclusiv Isis și al-Qaeda – l-ar umple instant, exact așa cum s-a întâmplat înainte de 11 septembrie”, a spus Trump la Fort Myers.

Trump a spus că s-a răzgândit deoarece Isis a apărut după retragerea SUA din Irak în 2011 și că American nu „poate repeta în Afganistan greșeala făcută de liderii noștrii în Irak”. El nu a spus dacă va trimite forțe suplimentare în Afganistan, unde se află 8.400 de soldați americani. În schimb, Trump a precizat că va oferi armatei flexibilitate pentru a produce un deznodământ „demn de sacrificiile extraordinare” făcute în Afganistan.

Președintele SUA a vorbit și despre Pakistan, acuzând statul că ar găzdui teroriști.

„Am plătit miliarde și miliarde de dolari Pakistanului și în același timp ei găzduiesc chiar teroriștii împotriva cărora luptăm. Dar acest lucru va trebui să se schimbe”, a spus Trump, potrivit Financial Times.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Trump NU retrage armata SUA din Afganistan și acuză Pakistanul că găzduiește teroriști

  1. […] răspund la strategia lui Trump: Afaganistanul va deveni un „cimitir” pentru SUA • Trump NU retrage armata SUA din Afganistan și acuză Pakistanul că găzduiește teroriști • Teroristul care conducea duba din Barcelona, ucis de poliție • Guvernare PSD: TAROM-ul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top