Președintele american Donald Trump a spus că SUA vor impune tarife suplimentare auspra exporturilor de mașini europene dacă Uniunea European reacționează la impunerea de tarife suplimentare pe oțel și aluminiu.

”Dacă UE dorește să crească și mai mult tarifele masive și barierele pentru companiile americane care fac afaceri acolo, vom aplica pur și simplu o taxă pe mașinile lor care se revarsă liber în SUA”, a scris Trump pe Twitter.

”Ei fac imposibilă vânzarea mașinilor noastre (și a altor lucruri) acolo. Mare dezechilibru comercial”, a mai scris Trump.

Jurnaliștii de la Wall Street Journal precizează că taxarea importurilor de mașini europene s-ar putea dovedi mai dificilă decât susține Trump.

Producătorii europeni de mașini angajează mii de oameni în SUA și au fabrici în mai mult state printre care Alabama, Carolina de Sud și Texas.

Trump a anunțat recent că administrația sa va impune un tarif de 25% pentru oțelul importat și 10% pentru aluminiul importat din motive de securitate națională.

În schimb, Comisia Europeană a anunțat că UE va iniția un pachet de penalități care va afecta exporturi SUA în valoare de 3.5 miliarde de dolari.

Exporturile auto ale Germaniei către SUA s-au ridicat la 20.5 miliarde de dolari în 2017.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Trump amenință UE cu taxa pe mașini

  1. […] Sursă: Trump amenință UE cu taxa pe mașini […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top