Organizații internaționale precum ONU, Uniunea Africană, dar și politicienii s-au revoltat după cele mai recente comentarii rasiste ale președintelui SUA Donald Trump, potrivit Al Jazeera.

Președintele a criticat imigrația generată de El Salvador, Haiti și continentul african, numindu-le drept ”țări de rahat”, potrivit presei americane.

”De ce tot vin aici oamnei din țări de rahat”, a întrebat Trump în cadrul unei întâlniri cu congressmeni, potrivit unor surse citate de presă.

Trump a sugerat că SUA ar trebui să atragă imigranți din Norvegia.

Rupert Colville, purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru drepturile omului a declarat: ”Nu poți înlătura țări întregi și continente, numindu-le de rahat…Îmi cer scuze, dar nu există un alt cuvânt pe care îl poate folosi cineva în afară de rasist”.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Uniunii Africane, Ebba Kalondo, a spus: ”Ținând cont de realitățile istorice și câți africani au ajuns în SUA ca sclavi, această declarație încalcă flagrant orice practică și comportament de acceptat”.

Casa Alba a spus într-o reacție că ”anumiți politicieni de la Washington aleg să lupte pentru țări străine, dar președintele Trump va lupta întotdeauna pentru poporul american”.

În schimb, Trump a scris pe Twitter că a folosit un limbaj ”dur, dar nu aceasta a fost limbajul pe care l-a folosit” și că a cerut un sistem de imigrație bazat pe merit.

Totodată, liderul SUA a spus că nu a folosit niciodată cuvinte ofensatoare la adresa haitienilor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Trump, acuzat de rasism pentru ”țări de rahat”

  1. vălișor spune:

    ”De ce tot vin aici oameni din țări de rahat?” Trump se miră ca prostul, că răspunsul e simplu… durează de la descoperirea Americii. Pentru a naște poporul american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top