marian-vangheliePrima dintre ele se referă la faptul utilitatea zăpezii și, pe cale de consecință, la inutilitatea deszăpezirii în București. Vanghelie a explicat simplu: n-are rost să fie ridicată zăpada pentru că „oricum se topește în trei zile” „Vă spun un lucru: nicăieri în lume nu se ridică zăpada ca la noi, că suntem nebuni. Milioanele de euro pe care le dăm la companiile astea, că au sau n-au utilaje, mai bine am face ceva pentru copiii amărâți, pentru pensionari. Aruncăm milioane de euro, pentru ce? Ca să cărăm zăpada, că oricum ea se topește în trei zile”, a spus Vanghelie.

Mai mult, primarul a insistat că zăpada „trebuie să rămână de doi metri”, în așa fel încât să fie asigurat necesarul de apă pentru spațiile verzi. „Eu n-am văzut pe nicăierea – și am fost plecat  – că se cară zăpada cum vrem noi s-o cărăm. Noi am vrea a doua zi după ce ninge să nu mai fie zăpadă. Dar zăpada e un lucru frumos, e un lucru necesar și pentru spațiile verzi, să rămână acolo doi metri să se ia apa necesară. Ce naiba, suntem nebuni!”, a exclamat Vanghelie.

Pe de altă parte, el a respins ideea că sectorul 5 ar sta cel mai slab la capitolul deszăpezire. „E o bătălie din asta prostească și de multe ori am momente când nu vreau să mai răspund. A făcut câteva glumițe dl primar general Sorin Oprescu și a vrut el să pună câte o amprentă pe sectorul 5. Din păcate, pentru el, firma respectivă are contract cu el, nu cu mine (…) Dar oricum, cum credeți dvs că firma Romprest care face și în sectorul 1 și în sectorul 5, face mai frumoasă deszăpezirea în sectorul 1?”, a arătat edilul.

Avem noroc cu lumea interlopă: N-au venit clanurile de „chineji”

vanghelieO altă teorie a la Vanghelie din emisiunea de luni seară s-a referit la lumea interlopă. Mai exact, la utilitatea acesteia. „Și lumea interlopă e ca și-n politică, pe diverse paliere, de la cei de duzină până la unii mai mari”, și-a început Vanghelieexpozeul.

Primarul a adăugat apoi că liderii politici ar trebui să fie conștienți de „avantajele” pe care le aduce lumea interlopă. „Să știți că până la urma urmei un lider, un președinte, un prim ministru, un lider de partid, chiar și un ministru de Interne trebuie să înțeleagă sistemul ăsta și să înțeleagă că noi avem o lume interlopă care nu ne afectează atât de mult societatea: nu dispar copii, nu împușcă pe X sau pe Y, nu se întâmplă lucruri cum se întâmplă în alte țări. Și vreau să vă mai spun un singur lucru: datorită acestei lumi interlope mai bune sau mai proaste, avem un noroc că la noi în România n-au putut, deși s-a încercat, nici să vină chineji, nici să vină sârbi (…) Să nu cumva să începem să avem clanuri de chineji care bagă oamenii în coșciuge, îi taie pe bucățele și ala mai departe. Ăsta e un mare avantaj al lumii așa-zise interlope, că nu a dat posibilitatea”, a explicat cunoscător Vanghelie.

El a adăugat că interlopii din România mai prezintă un „avantaj”: nu se agresează decât între ei.  „Nu se bagă, dacă nu te bagi cu ei în cârcă (sic!), n-au probleme. Se mai bat între ei, își mai taie câte o mână, se mai și împușcă… Dar între ei”, a încheiat Marian Vanghelie.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top