Senatorul PSD Eugen Teodorivici s-a poziționat de partea partidului, sugerând că mai mulți miniștri din echipa lui Mihai Tudose ar avea lipsă de maturitate politică și profesională.
Teodorovici spune că acest lucru reiese din „linguşeala adresată premierului, prin care se atribuie exclusiv acestei guvernări reuşita desemnării autorităţilor de management sau a primirii banilor europeni din exerciţiul financiar 2014-2020”.
Acesta a trecut în revista pe Facebook rezultatele unor miniștri din actualul Guvern:
Despre ministrul delegat pentru Fonduri UE, Marius Nica:
„Nici măcar nu merită osteneala de a-i mai aminti (pentru a câta oară?) actualului ministru delegat al fondurilor europene că acestea nu reprezintă nicidecum reuşite, acreditarea realizându-se cu întârziere şi oricum nu în mandatul acestuia, iar marea parte din fondurile europene primite de România şi gestionate de domnia sa fiind aferente proiectelor fazate din exerciţiul financiar anterior. Totuşi, ar fi interesant ca principalul responsabil de situaţia dezastruoasă privind fondurile europene, să precizeze care este ţinta de absobţie pe care şi-a propus-o pentru anul în curs şi pentru anul următor, având în vedere că cea de anul trecut a fost ratată”.
Despre ministrul Transporturilor, Felix Stroe:
„La fel de îndepărtată de realitate este şi promisiunea ministrului transporturilor, care doreşte să ne facă să visăm că metroul până la aeroportul Otopeni va fi operaţional până la jumatatea anului 2020. Acestei promisiuni lipsită de respect faţă de noi toţi nu-i dau crezare nici măcar angajaţii domniei sale, aşa cum căuta să explice chiar unul dintre secretarii de stat, care, în noiembrie 2017, declara că CFR ar fi prevăzut pentru 2018 banii necesari realizării celor 2 km de cale ferată care să asigure legătura cu aeroportul Otopeni”.
Despre ministrul Turismului, Mircea Dobre:
„Nu am reţinut nicio propunere care să contribuie semnificativ la creşterea veniturilor din turism. Nu am reţinut care este ţinta propusă de actualul ministru al turismului, măcar pentru anul 2018. Declaraţiile formale de genul „mă astept ca în viitorul CExN să discutăm mai mult despre modalităţile în care acest Guvern să funcţioneze şi mai bine decât a funcţionat până în prezent […]”, ar trebui înlocuite cu discuţii aplicate, profesioniste, centrate pe măsuri şi ţinte concrete, pe care să fim capabili să le atingem. Care sunt măsurile pe care le are în vedere ministrul turismului pentru a stimula acest important sector al economiei sau măcar pentru a preîntampina probleme precum cele generate de intrarea în incapacitate de plată a unor operatori din turism?”
Despre ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa:
„Ce semnal de stabilitate şi predictibilitate a măsurilor fiscale, de profesionalism în domeniul fiscal-bugetar ne poate da un ministru de finanţe care a ajuns în situaţia stânjenitoare de a izbucni în lacrimi în momentul în care vorbea despre măsurile adoptate de Guvern, încercând astfel să acopere incapacitatea argumentării acestora. De ce s-a refuzat schimbarea acestui ministru, care nu a fost capabil să adopte nici măcar o măsură de încurajare şi stimulare a mediului de afaceri, care nu a fost capabil să prevină situaţia generată de mesajul premierului de instigare la ură între cetăţeni şi multinaţionale, între cetăţeni şi sistemul bancar, între companiile de stat şi cele private? Care sunt argumentele premierului Tudose pentru menţinerea în funcţie a acestui ministru de finanţe?”
Despre Ministerul de Interne, nu despre Carmen Dan:
„Mai mult, o altă dovadă din lunga listă a modului greşit de abordare a problemelor curente de către actualul premier, este şi situaţia de la Ministerul Afacerilor Interne. Cred că prim-ministrul ar fi trebuit să clarifice cât mai urgent cine au fost cei care l-au susţinut pe pedofilul care a întinat imaginea Poliţiei Române, dacă şefii acestuia ştiau, dacă şeful Poliţiei i-a pus la dispoziţie toate informaţiile, cine a încercat şi în ce mod să îl protejeze pe acest monstru şi să fi adoptat măsurile care se impuneau”.
Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.