"calin popescu tariceanu alde"Ivit în politica românească direct la brațetă cu Dinu Patriciu, un alt liberal de cumetrie, care s-a născut talent și a murit speranță, (să-i fie plaja de sub fund ușoară, pe oriunde o fi el acum), Călin Popescu-Tăriceanu n-a părut să aibă alt scop, în toată viețișoara lui, decât subminarea oricărei idei de liberalism.

Pentru că, de la ruperea de aripi din Partidul Național Liberal sau bilețelele roz cu care umbla să dea jos miniștri și până la prieteșugul pe față cu urmașii indivizilor ce băgaseră toată elita liberală interbelică la Canal, domnul Tăriceanu n-a făcut altceva decât să arunce în derizoriu liberalismul autentic.

Faptul că e ipocrizia întruchipată, susținând familia tradițională deși are la activ vreo cinci asemenea familii, faptul că e mârlănia în persoană, pronunțându-se, ritos, pentru respectarea legii, deși el n-ar sta la coadă nici măcar la un veceu public, darămite la pașapoarte, nu e totuși atât de deranjant. Deranjant cu adevărat e că, de la o vreme, și nu de ieri, de azi, domnul Tăriceanu a început să spună lucruri trăznite, de parc-ar fi dat în mintea copiilor. Și, dacă în cazul podului de la Agigea, pe care nu știa unde să-l caute sau al Constituției Marii Britanice, pe care o lăuda, deși așa ceva nu există, am putea pune gafele lui pe seama neatenției sau lipsei de cultură, nu același lucru îl putem afirma despre mai recentele lui isprăvi. Astfel, domnul Tăriceanu, marele adept al statului de drept, nu vede nicio problemă ca un penal precum tovarășul lui de Parlament – și, probabil, pe viitor, de celulă – Liviu Dragnea să ocupe funcții publice. Ceea ce îl deranjează pe liderul cercetat penal al Senatului nu e că penalii conduc România, ci că există unii care se opun acestui lucru. Nu mai târziu de ieri, domnul Kuki a mai scos o păsărikă din puțul gândirii, declarând: ”Slavă Domnului că în ţara asta mai există şi oameni cu scaun la cap şi nu să facă toţi ceea ce cere Corupţia ucide sau nu ucide. Depinde pe cine ucide, că corupţia poate să ucidă chiar pe cei care strigă sloganurile astea.”

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top