Îl mai țineți minte pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu, când a apărut prima dată în fața camerelor de filmat, promițând să reînvie liberalismul în România și să-l facă tare ca piatra, iute ca săgeata? Și mai știți câte aripi a construit el, drept anexe ale PNL, de nici puiul ăla american, mare cât curcanul și îndopat cu steroizi, n-avea atâtea? Ce june și frumos era domnul Tăriceanu pe atunci… cât de manechinuit de grija țărișoarei era și cum mai perora el contra comuniștilor și bolșevicilor lui Iliescu… Și iată-l acum, la un sfert de veac după, de nerecunoscut, pupându-se pe gingii cu puișorii de bolșevici și proslăvind un liberalism de cumetrie, tradus prin încuscrirea cu social-democrația de caviar a lui Dragnea.

Sincer să fiu, cred că domnul Tăriceanu a făcut trecerea asta de la un liberalism autentic la un fripturism la fel de autentic nu pentru că e ipocrit și ticălos ori pentru că n-are nici dram de conștiință, cum pretind unii, ci pentru că a început să uite. Ce, n-ați mai pomenit? Uite, eu n-am vârsta lui și tot uit de multe ori, de la mână până la gură. Și probabil că din cauza asta i s-au și întâmplat atât de multe pocinoguri domnului Tăriceanu, în ultimii ani. De pildă, cu nevestele. Sunt convins că distinsul domn e un familist convins și că n-ar fi vrut în viața lui să divorțeze vreodată, dar memoria i-a jucat feste. O fi plecat omul într-o zi să ducă gunoiul, a văzut pe scară o duduie care i-a plăcut și, uitând că e căsătorit, s-a dus după ea. Pe urmă a fost nevoit să divorțeze, doar nu voiați să intre la bigamie, el, care respectă atât de mult legea? Pe urmă s-o fi dus la piață și o fi văzut pe stradă altă duduie care i-a plăcut… și tot așa, până la actuala nevastă, pe care nu pot preciza însă, pentru amatorii de statisici, dacă a întâlnit-o când ducea gunoiul, când mergea la piață  sau când plimba cățelul în jurul blocului. La fel s-a întâmplat și cu podul de la Agigea: domnul Tăriceanu a uitat, pur și simplu, că se află pe noul pod și a început să le povestească ziariștilor despre vechiul pod, ba i-a mai și contrazis: „Eu vin de la București și știu mai multe decât voi.” Nu mai vorbesc de momentul când și-a luat permisul auto prin față, sfidându-i pe cetățenii care stăteau la coadă. Bag mâna-n foc că, de fapt, bine-crescutul domn Tăriceanu chiar a vrut să se pună la coadă, doar că a uitat, omul, care e capul și care e coada cozii, așa că în loc să se pună în capăt, s-a pus în frunte. Nu, nu ca păduchele, ca domnul Tăriceanu.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top