"calin popescu tariceanu alde"Președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, care este și liderul ALDE, susține că firmele cu capital românesc ar fi dezavantajate în comparație cu cele cu capital străin.

Mai mult, Tăriceanu susține că „firmele cu capital românesc duc o povară de trei ori mai mare la nivelul impozitului pe profit decât cele cu capital străin”.

„Știm foarte bine că marile corporații fac tot felul de operațiuni, legale de altfel, de transfer al profitului către firmele-mamă, dar considerăm că locul unde ele își desfășoară activitatea, locul unde primesc anumite avantaje economice, cum s-a întâmplat și în România, de exemplu, cu ajutorul de stat, ar trebui să le inducă ideea unui comportament corect și față de Guvernul și de statul care le găzduiește”, a afirmat Tăriceanu, la Antena 3.

El a arătat că această problemă „nu este specifică României”, ci „multor țări unde operează multinaționale care găsesc modalitățile legale de export al profitului”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top