mircea-badeaDiaspora primește o a doua lovitură în mai puțin de o săptămână. După ce Ioan Rus afirma despre românii de peste graniță că au copii care în țară se fac „golani” și nevesta „curvă”, a venit rândul lui Mircea Badea să se dea în stambă.

Acesta este extrem de nemulțumit de faptul că românii din Diaspora nu contribuie în niciun fel la facturile publice ale statului român. Mai mult, Badea a declarat joi, la Antena 3, că Diaspora trimite bani pe care rudele din țară îi folosesc pentru a cumpăra „biscuiți”. Totodată, acesta i-a acuzat pe românii din afară că „nu fac nimic pentru țară”.

Ideea lui Badea seamănă foarte mult cu cea promovată de premierul Victor Ponta. Acesta se întreba la începutul anului cum ar fi dacă românii din străinătate ar plăti un impozit lunar de 10 euro la bugetul României.

Având în vedere că sunt tot felul de facturi de achitat la nivel public, așa, mă gândesc dacă cei care spun că și-au luat țara inapoi nu plătesc și impozite sau și-au luat țara înapoi pe banii altora.

Și am pus exact întrebarea asta…dar cei care și-au luat țara înapoi, așa zic ei, nu am zis eu, plătesc și impozite sau și-au luat țara înapoi pe banii mei și ai tăi și ai ăstora care plătim impozite? Că dacă ți-ai luat țara înapoi pe banii altora nu prea e în regulă, zic eu. Să mai spui că ți-ai luat țara înapoi, taci dracu’ din gură, zic eu.

Și îți dai seama că înjurături, că nu se poate(…) Nu plătesc niciun impozit în România dar au senzația că dacă trimit bani și cumpără biscuiți de ei membrii familiei, e un act eroic, suprem cetățenesc„, a spus Badea, care a intervenit miercuri în emisiunea Sandrei Stoicescu.

Realizatoarea TV a încercat să-i explice că prin intermediul Diasporei vin bani în țară care nu ar intra altfel și că acesta nu este un „act de eroism”. Afirmația Sandrei Stoicescu nu a avut mare efect, din moment ce Badea a insistat cu impozitele care nu sunt plătite de Diaspora.

„Nu este adevărat că intră bani în țară care altfel n-ar fi intrat. Asta este o expresie care n-are fond, care are doar formă.

Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei și unul produce la Londra 100 de lei, care este diferența între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna. (…) Pentru că acea sută de lei nu exista și ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferență (…) Și eu îmi cumpăr biscuiți la mine în țară, dar pe lângă asta plătesc și impozite.

Bun, n-am înțeles de ce dacă unul produce 100 de lei la Londra, care ajunge să cumpere biscuiți în România este o treabă absolut eroică, iar dacă eu produc suta la Tecuci și o cheltuiesc pe biscuiți tot în România, dar mai plătesc și impozite, eu sunt de mâna a doua”, a mai spus Badea.

Alessandra Stoicescu a încercat să îi explice lui Badea că banii trimiși de românii din afară produc TVA în România.

„Întrebarea mea este, cei care și-au luat țara înapoi dau și un ban la treaba asta, la facturile pe care noi le achităm public sau nu?”.

Mircea Badea s-a jurat că plătește „mulți bani” la statul român pe care , după aceea, Administrația Prezidențială îi cheltuie pe limuzină pentru președintele Klaus Iohannis.

„Foarte bine, nu-i nicio problemă. Trebuie limuzină la Administrația Prezidențială, excepțional”.

Altfel, a spus că expresia „ne-am luat țara înapoi” i se pare „cretină și nedreaptă”. „Pe banii mei nu-și ia nimeni țara înapoi”.

Intervenția lui Mircea Badea poate fi urmărită la acest link.

Badea nu s-a mulțumit cu atacul dur pe care l-a lansat în direct la adresa Diasporei și a continuat pe facebook.

mircea badea diaspora

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (14 voturi, media: 2,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

125 Responses to „Taci dracu’ din gură” | Mircea Badea, RĂZBOI total cu Diaspora: „Dacă trimit bani și cumpără biscuiți de ei membrii familiei…”

 1. […] la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea conform paginadepolitica.ro. În cadrul aceleiaşi emisiuni, Mircea Badea a declarat că el plăteşte ”mulţi bani” […]

 2. […] ”Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea, citat de paginadepolitica.ro. […]

 3. […] ”Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea, citat de paginadepolitica.ro. […]

 4. […] ”Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea conform paginadepolitica.ro. […]

 5. […] ”Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea conform paginadepolitica.ro. […]

 6. Sandro spune:

  Stii ce-i spun? Sa-si tina pokemoonul asta scrantit si tara si guvernele de rahat si banii si mucii din fasole pe care-i risipeste cu atata darnicie.Amin.

 7. […] ”Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea conform paginadepolitica.ro. […]

 8. […] ”Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea conform paginadepolitica.ro. […]

 9. […] ”Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea conform paginadepolitica.ro. […]

  • Cezar spune:

   Esti deosebit de prost in cazul asta.Diferenta dintre suta de lei din Tecuci si aia de la Londra este,ca suta de la Londra a fost odată taxata,la Londra.Suta de la Tecuci trebuie taxata la Tecuci,prostul copiilor.Suta este taxata acolo unde este produsă,ca guvernul de la Londra nu lasa suta aia asa,daca vrea Gigel sa plateasca in Romania,daca nu sa fie pomana.In concluzie:Da-te in gâtu ma-tii!
   Esti prost peste limita maxima admisă.Ar trebui sa platesti o extra taxă pe prostia pe care o deții.

 10. […] ”Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea, citat de paginadepolitica.ro. […]

 11. […] lui Badea seamănă foarte mult cu cea promovată de premierul Victor Ponta, potrivit paginadepolitica.ro. Acesta se întreba la începutul anului cum ar fi dacă românii din străinătate ar plăti un […]

 12. Adrian Alexander spune:

  Multi dintre emigranti au plecat de nevoie si uneori din cauza ca au fost manipulati sa creada ca in Romania este iad iar in strainatate curge lapte si miere. Mircea Badea a zugravit ani de zile imaginea unei Romanii fara speranta si a incurajat oamenii sa plece in strainatate. Nu este usor sa pleci. Nu e usor sa stai printre straini, sa-ti lasi familia, prietenii, copii in urma. Nu e usor sa stai intr-o tara straina si sa fii tratat ca un sclav. Banii care sunt trimisi in Romania au fost castigati cu mari sacrificii. Dupa ce ani de zile Mircea Badea a incurajat oamenii sa plece in strainatate acum se ia de iei. Acum chipurile vrea sa arate cat de necivilizati sunt emigrantii care in injura. Dar ia uitati-va si voi cum se comporta Mircea Badea cu o personalitate pe care nu o place.
  https://www.youtube.com/watch?v=FTteVOom2K0

  Sigur cand altii il injura pe el sunt oameni despicabili, dar cand el ii injura pe altii este un erou.

 13. CARLA spune:

  ….iar sa gasit idiotul asta , latraul natiunii ,sa manance ca… din spatele masutei inecandu-se cu frustrarile acumulate pana la varsta pe care o are…

 14. Liviu spune:

  De necazul satului taiem p…a baiatului. Asa isi manifesta Badea frustrarile pentru ca Ponta nu a iesit presedinte. Stie ca diaspora a fost in cealalta barca. Comportament de copil de gradinita. Nu merita luat in considerare……

  • Georgian spune:

   Da’ taxele lui merita luate in considerare? Eu zic ca da. Sunt bune. Exista oameni in tara asta, printre care ma numar si eu, care dau o droaie de taxe la stat. Daca un diasporean trimite in medie 500 euro pe luna in tara, unii, inclusiv eu, dam aproape 2000 de lei(450 euro) impozit pe venit. Iar restul ramas, salariul net, il bagam tot in economia romaneasca. Singura diferenta este ca eu nu ma erijez in erou al neamului. Am un salariu bun pentru ca am MUNCIT, am facut niste scoli, m-am tinut de treaba si am incercat sa avansez la mine in tara. Acum ma trezesc ca sunt desconsiderat in ultimul hal de unii care au plecat in afara. Unii care, in marea lor majoritate, au 7-8 clase si au invatat meserie de la taticu’ prin curte.
   E un pic suparator ca dupa o zi de munca sa vina unul care conduce masina de gunoi prin Cipru sa spuna ca fara el as ajunge la cantina saracilor. E un pic deranjant sa vina altul sa imi spuna, dupa zile cu 13-14 ore de munca:”eu te tin pe tine, eu sunt erou pentru ca spal babe in Italia, tu esti un parazit care imi mananca banii”. Dar nu poti sa spui ca din taxele platite de tine exista spitale, scoli, (asa cum sunt ele, macar sunt), fiindca incep injuraturile de morti, copii, neveste, mame, tati.
   Din limbajul si comportamentul „eroilor” am inteles de ce Romania este cunoscuta in afara ca: Gipsyland, tara hotilor, raiul cersetorilor, etc. Deh, nu poti sa fi „erou” peste tot.
   Acum sa inceapa porcaiala, va dau si o lista cu numele celor din familia mea, macar sa stiti pe cine sa injurati, asa cum se face in tarile civilizate.

   • Vali spune:

    Domnule Georgian,contrar asteptarilor dumneavoastra,nu am de ce sa va injur.Dreptul la libera exprimare,intr-un stat civilizat,e garantizat.Dati-mi voie insa sa va contrazic „putin” .In primul rand presupun ca stiti ca eu platesc taxe atat in tara cat si aici unde lucrez(si e normal) pentru ca aici am asigurarea sociala,de sanatate ,etc .Cu alte cuvinte , pentru ca aici beneficiez de acestea ( nu cred ca daca ma inbolnavesc trebuie sa vin in tara sa ma tratez . Mai mult de atat am depasit stadiul celor 7-8 clase (si asta nu pentru ca am ramas repetent) de care dumneavoastra vorbiti .Nu ma erijez intr-un erou pentru ca noi cei din „afara” trimitem in tara mai mult de 4 miliarde € anual dar ,stiti ceva,platiti taxe ca dumneavoastra si familia dumneavoastra sa beneficiati de ele .Sa stiti ca daca ma doare ceva nu o sa dau fuga sa ma tratez pe banii dumneavoastra. O chestie mai mult .As dori sa stiti ca muncind cinstit (gunoier in Cipru sau ingrijitor de babe in Italia) nu e ceva injositor Daca reusiti sa castigati atatia bani in Romania (450€ numai in impozite….),cinste dumneavoastra si va respect.Nu resect insa ideea ca pentru dumneavoastra munca sau unele dintre meserii sunt descalificatoare.In Romania nu exista gunoieri? Nu exista infirmiere? V-ati gindit vreodata ca poate intradevar „tratati” intr-un spital construit si din impozitele pe care eu le-am platit timp de 22 ani in tara ? Stiti dumneavoastra de ce a plecat fiecare dintre cei care lucram cinstit afara,ce motiv a avut? Ati auzit de marsevie ,de incompetenta de ridicarea nonvalorii la cel mai inalt rang? Eu niciodata nu am spus si citez SOVA :-ca ma c.c pe Romania si gata. Ca lucrati 12-14 ore pe zi ..ma bucur ! Si eu lucrez asa .Iata ca suntem deja doi ! Dar acum ce sa fac ? Sa trimit 10 € pe luna sa o duca un anume BADEA bine? Oare poate sa manance asa cantitate de biscuiti cumparati cu banii de la toata diaspora?Vedeti dumneavoastra ce ati votat ? Un ministru care isi permite sa ne faca „nevestele curve si copii infractori” Merita sa le trimitem bani? Unde BADEA il aplauda pe acesta si mai mult indemnindu-si ciracii sa ne catalogheze drepr S.R.I-isti si sa invrajbrasca romani contra romani (uitind ca el lucreaza pentru o javra ce si-a „turnat” sora la securitate pe vremea lui Ceausescu .Puteti sa-mi raspundeti domnule GEORGIAN sau o sa ma injurati??(va fac lista cu nume……..?) Un salut de departe!

    • Judex spune:

     Domnule Vali, ziceţi că trimiteţi bani în ţară. Şi cred că o faceţi, dar cu ce folos pentru ţară? Întrebarea este aşa: cui daţi acei bani, bugetului ţării sau familiei dvs.? Cred că familiei dvs., iar nu ţării. De ţară vă doare-n pix! Familia dvs. face ce vrea cu acei bani: îşi plăteşte datoriile către stat (dacă nu realizează bani din altă parte), sau cumpără mărfuri. De obicei mărfurile industriale vin din străinătate, cumpărate cu valută, nu cu lei şi NU SUNT PURTĂTOARE DE TVA care merge la buget, iar legumele şi fructele produse în ţară nu conţin TVA. Şi atunci, ce rămîne? Ce se du ce la bugetul ţării prin TVA din banii trimişi de dvs? Foarte puţinele mărfuri procesate în ţară de către puţinii muncitori care ne-au mai rămas. Adică, nimica toată. Şi apoi, mai e ceva: Nu-i obligă nimeni pe membrii familiei dvs. să cumpere mărfuri româneşti ce conţin TVA. Le cumpără, fiindcă le convine preţul, că dacă ar fi mai mare (cu valoarea TVA-ului) decît al celor străine similare, fiţi sigur că membrii familiei dvs. nu sunt atît de patrioţi încît să plătească mai mult pe o marfă, ca surplusul să se ducă la buget, le-ar cumpăra pe cele străine, mai ieftine. Ori mărfurile noastre sunt mai ieftine, nu cele străine, datorită manoperei mai mici încasate de aceştia. Unde vedeţi dvs. aportul banilor dvs. la alimentarea bugetului ţării? că mie nu mi-e deloc clar. Explicaţi-mi vă rog!

  • Alex Dupont spune:

   Dupa epoca de aur, in peisajul uterin mioritic au aparut tot soiul de fibroame, benigne de altfel, insa tratabile doar chirurgical prin extirpare totala. O astfel de operatie nu impune intotdeauna un risc, insa totdeauana creaza discomfort. Un exemplu de fibrom uterin mioritic este „mircea badea”. A aparut printr-un dezechilibru hormonal mioritic si s-a hranit cu estrogenul / progesteronul mediului inconjurator. Astfel a crescut intr-o zi cat alte fibroame cresc intr-un an. Aparitia, existenta, dezvoltarea lui „mircea badea” si discomfortul creat de el sunt de natura hormonala, repet, UN DEZECHILIBRU HORMONAL. Tratati-l ca pe un fibrom uterin si nu va impacientati: nu ucide, doar jeneaza in timpul actului sexual, urinar si, uneori, provoaca dureri si in timpul defecatiei. Altfel privind lucrurile, „mircea badea” este inofensiv si dispare in timp, se „usuca” o data cu trecerea anilor si instalarea meno / andropauzei, cand hipotalamusul (glanda pituitara) nu mai produce hormonii sexuali.
   Sfatul medicului: apelati la interventia chirurgicala si extirpati „mircea badea-ul” in cazul in care va produce sangerari. Daca nu, luati un calmant pentru dureri si ignorati-l, timpul isi va indeplini misiunea.
   Sa aveti o zi buna si o viata sexuala implinita, fara „mircea badea”!

   • Judex spune:

    Alex,
    Deşi nu-l iubesc deloc, dar absolut deloc, pe Mircea Badea, de data asta, cu regret o spun cu mîna pe inimă că are 100% dreptate. Mi-ar fi plăcut să nu aibă, dar are.
    Deşi cei din diaspora muncesc din greu pe unde se duc, cîştigînd cu greu şi umilinţe banii pe care îi cîştigă, de multe ori spălînd la fund fel de fel de neghibi, sau rînind rahatul străinului, expunîndu-se celor mai abjecte jigniri din partea acestuia, aportul românului ce lucrează în diaspora la bugetul ţării este INFIM, cu mult mai mic decît al unui lucrător echivalent care realitează valoare ÎN ROMÂNIA!
    De ce?
    Simplui, pentru că cel ce lucrează în străinătate plăteşte impozite străinului, plăteşte cota de asistenţă socială străinului, contribuţia pentru pensia de limită de vîrstă sau boală, tot străinului o plăteşte (dacă e conştient şi o plăteşte).
    Şi atunci, cu ce contribuie el la prosperitatea ţării pe care zice că şi-a luat-o înapoi? Cu nimiuc! Sau aproape nimic, dacă ne gîndim la cumpărarea puţinelor mărfuri industriale româneşti care se mai produc în ţară. Căci banii trimişi familiilor se duc pe datoriile familiilor contractate anterior, sau prin cumpărarea de mărfuri care sunt fabricate cel mai adesea în străinătate, deci nepurtătoare de TVA.
    Şi atunci? Ce tot vorbim aiurea de contribuţia celor din diaspora? Cred că e mai bine să o laşi moartă, că te faci de rîs!

    • dorian65 spune:

     @Judex
     Nu stiu daca esti acelasi @Judex de pe wordpress dar mi se pare ca nu.
     Ce ar fi sa nu le mai trimitem nimic celor din tara ,sa ne doara in pix de ei si atunci sa vedem cum stam cu stabilitatea sociala.
     O sa iasa din case ca in ‘907 si sa rupa oasele idiotilor care pagubesc bugetul tari si asa firav.
     Cred ca cel mai bun ar fi un boicot de genul acesta ca numai asa cei ce stampileaza idiotii care ne impiedica sa votam.mint si fura cu neobrazare pot fi inlaturati.
     Cred ca ne luati de prosti atat voi cat si familiile noastre care voteaza de fiecare data niste animale la conducerea tari.

 15. Emil spune:

  Votam pentru ca: Puie Monta!

 16. Vali spune:

  Ideea este ca nu toata lumea lucreaza la Antena 3 pe mii de euro sa isi permita sa o duca bine in tara, iar marea majoritate a celor ce au plecat au plecat si datorita faptului ca nu aveau pur si simplu un loc de munca in tara.
  Astfel vin cu o intrebare: Daca respectivii din diaspora nu aveau niciun loc de munca in tara din ce plateau impozite? Nu faceau altceva decat sa sufoce sistemul de plati si contributii sociale care si asa este vai steaua lui, asa ca ne place sau nu statului roman ii este perfect fara acei oameni ce s-au tirat afara de unde tot mai pica niste bani catre el. Si da pica, chiar daca nu curge, pica prin plata impozitelor pe locuinte, terenuri si masini , pica prin tva-ul acelui biscuit cumparat din tara pe banii strainilor. Sau probabil pt mr Badea era mai interesant ca acei oameni fara locuri de munca sa incerce sa produca 100 de lei din ajutoare de somaj sau sociale. Dar cum noi suntem o tara de prosti si el este singurul destept din Romania isi permite sa le atribuie un ” hai siktir, cu k. in loc de c” asta de destept ce esti tu fiindca probabil profesoara ta de Lb. Romana te-a invatat sa folosesti K in loc de c fiind o suplinitoare ce a ramas in tara deoarece toti oamenii de valoare au plecat in diaspora aia pe care o tot injuri tu cu atata patima, iar daca textul meu este praf din punct de vedere gramatical gramatical si ”am ucis Limba Romana” in aceste fraze se datoreaza celor 10 profesori ce s-au tot perindat la catedra in cei 8 ani de generala si liceu. La revedere

  • Alex Dupont spune:

   Dupa epoca de aur, in peisajul uterin mioritic au aparut tot soiul de fibroame, benigne de altfel, insa tratabile doar chirurgical prin extirpare totala. O astfel de operatie nu impune intotdeauna un risc, insa totdeauana creaza discomfort. Un exemplu de fibrom uterin mioritic este „mircea badea”. A aparut printr-un dezechilibru hormonal mioritic si s-a hranit cu estrogenul / progesteronul mediului inconjurator. Astfel a crescut intr-o zi cat alte fibroame cresc intr-un an. Aparitia, existenta, dezvoltarea lui „mircea badea” si discomfortul creat de el sunt de natura hormonala, repet, UN DEZECHILIBRU HORMONAL. Tratati-l ca pe un fibrom uterin si nu va impacientati: nu ucide, doar jeneaza in timpul actului sexual, urinar si, uneori, provoaca dureri si in timpul defecatiei. Altfel privind lucrurile, „mircea badea” este inofensiv si dispare in timp, se „usuca” o data cu trecerea anilor si instalarea meno / andropauzei, cand hipotalamusul (glanda pituitara) nu mai produce hormonii sexuali.
   Sfatul medicului: apelati la interventia chirurgicala si extirpati „mircea badea-ul” in cazul in care va produce sangerari. Daca nu, luati un calmant pentru dureri si ignorati-l, timpul isi va indeplini misiunea.
   Sa aveti o zi buna si o viata sexuala implinita, fara „mircea badea”!

 17. adrian spune:

  Romani din diaspora nu credeti ca poate le este necaz pe noi, suntem plecati departe tara pe care o iubim si de familiile noastre sa isi bata alti joc de noi pe afara dar asta poate ca nu ii intereseaza vor bani de la noi ca ei cred ca o ducem bine si suntem bogatii dar ei nu stiu prin ce am trecut ca sa ajungem unde suntem 🙂

 18. […] „Taci dracu’ din gură” | Mircea Badea, RĂZBOI total cu Diaspora: „Dacă trimit bani și cu… […]

  • alex spune:

   sa ti plateasca tie facturile care stai cu niste ziare la televizor si maninci rahat findca tu ai un loc de munca

 19. cristian spune:

  Bravo Badie esti tare. Da M..a mai intreaba de mine si de toti romanii care sunt in afara romaniei sa monegasca. Am un sfat pentru tine dute pe cel mai inalt pod din romania si aruncate. Vedeta p…i

  • alex spune:

   daca esti atat de inapt si nu ai inteles nimic esti varza!

   1. urmareste integral declaratia, nu trunchiata de astia care se numesc ziaristi.
   2. omul are perfecta dreptate! de ce?
   daca tu ai plecat la munca, ceea ce e respectabil, ai viata ta acolo, consumi, traiesti investesti, taxele tale din salariu nu ajung in romania deci de ce mai aveti voi dreptul de vot? voi nici nu stiti care e situatia din romania si pe langa asta pe voi nici nu va afecteaza rezultatul unui vot. Deci? de ce sa mai votati? vedeti-va frate de munca voastra acolo si gata!

   • john spune:

    Au drept de vot pentru ca sunt romani si nu au renuntat la cetatenia romana. Mai sunteti multi cu idei asa de cretze? Chiar nu ganditi inainte sa va dati cu parerea????

    • raptor spune:

     corect…restul sunt vorbe goale…de ce copilul la un mare smecher are alocatie???chiar de cacat daca o are,O ARE…e ROMAN…si atat…

   • ciprian spune:

    Dar sa nu uitam ca multi avem acasa proprietati dupa care platim impozit si poate unii avem si mici companii care platesc impozitele la stat si dau de munca la alti romani .

 20. Victor spune:

  Ma da eu nu inteleg ce va fute` pe voi grija ca muncim noi afara ? Eu de ex locuiesc de 4 ani in Canada .. nu o sa mai ma intorc in tara decat in vizita . Acum aici e casa mea si e de 10 ori mai bine . Dar nu asta`i important . Ceea ce ma deranjeaza e ca pe lingerica ala de Badea il fute girja de astia de muncesc afara ? Asa si ? Sa munceasca frate ! Sterg la cur babe ? se prostituaze ? fura ? muncesc corect ? Treaba lor fratilor . E alegerea lor . Dar nu uitati … hai sa se intorca toti romanii acasa ….. TOTI …. ce cacat fac in tara lu` Ponta si Badea ? EEE ??? Ce draq muncesc ? Oameni cu 30 an ivechine au ajuns pe drumuri sau cu pensii mizere , tineri inteligenti care termina scoli bune nu se pot anjaga pe nicaieri ca n`au pile sau nu dau spaga , politie , sanatate , invatamant LA PAMANT … atunci ma intreb si eu …. PENTRU CE DRACU SA MA INTORC ???

  • alex spune:

   Baiatu, daca tot ai plecat si o duci bine, ce te fute grija pe tine de cum mai merge tara asta? ai dezertat dar tot vrei sa votezi tu ca esti mare scula pe bascula. Stai in noaptea mintii tele acolo cu viata ta ca oricum votul tau nu-ti afecteaza tie starea de bine. In schimb tu daca votezi pe mine si mata care am ramas in tara ne afecteaza asa ca nu mai vota in necunostinta de cauza!

   stai in banca ta si vezi-ti de munca ta acolo ca asa cum spuneai tu, o duci bine!

   • dorian65 spune:

    Bey Alex și eu am dezertat de pe moșia PSD dar ma,, du-te grija” ca acea tara este și tara mea nu numai a voastră, Ba!

  • adrian spune:

   Corect Victor!!!

 21. Alex spune:

  Văd că spusele lui Mircea Badea v-au înfierbântat la maxim mințile și tastaturile… Am și eu o opinie și sunt sigur că mulți vor arunca pietre virtuale în mine după ce o vor citi, dar asta e treaba, așa e „pă net”. Cei care lucrează în străinătate trimit, într-adevăr, niște bani acasă, dar nu contribuie în mod direct la „ridicarea țării”, pentru că nu lucrează aici, nu produc aici. Ei contribuie – atenție, prin ce produc! – la economia țării în care se află. Într-adevăr, din banii trimiși de ei acasă se plătesc și taxe și impozite la bugetele României, dar același lucru s-ar fi întâmplat, în exact aceeași măsură, și dacă persoanele respective ar fi lucrat în țară (impozitele și taxele tot același cuantum îl aveau și tot trebuiau plătite). Casa e în România, nu? Utilitățile consumate de membrii familiei în România trebuie plătite, nu? Deci mulți dintre dumneavoastră se lamentează degeaba. Unii ar spune chestii de genul „dar din banii munciți în străinătate cumpărăm marfă din România”. Da, așa o fi, dar produsele din România – acelea pe care le cumpărați în general, adică plasme, telefoane șmechere, mașini – sunt produse în alte țări, deci contribuiți la economia acelor țări, nu a României… Plus, mulți dintre dvs. trimit acele produse direct din Italia, Spania, sau de pe unde vă mai aflați. Unii vor spune „dar ne-am construit case în România”. Da, și? Jumătate nu au mai fost terminate, pentru că unii dintre dvs au construit ditamai vilele pe care nici n-ar fi avut bani să le încălzească iarna. Iar cele construite consumă utilități ca orice altă casă, indiferent cu ce bani ar fi fost ea construită. Contribuția REALĂ la economia unei țări este adusă de MUNCĂ, de PRODUCTIVITATE. Dumneavoastră nu munciți aici, nu produceți aici, deci contribuția dvs la economia României este MINIMĂ. Repet, impozitele și taxele le plăteați oricum, până când v-ați fi mutat cu toată familia, definitiv, în altă țară. Din nefericire pentru unii dintre dvs., Mircea Badea chiar are dreptate (de data asta, cel puțin).

  Cât despre comportamentul unora dintre dvs… încerc să mă abțin. Nu mi se pare o mândrie să îngrijești broscari pentru 800 de euro, să le suporți toate mofturile, să vă trateze un broscar ca pe sclavi, să vă urmărească albanezii din Italia, să vă pipăie moșnegii, să ajungeți să vă culcați cu ei, să locuiți în condiții groaznice doar ca să aveți niște bani în plus pentru dvs și pentru familie. Mi se pare prostie, infatuare, lipsă de respect de sine. Desigur, nu toată lumea e în această situație, există și excepții, dar nu mă refer la ele acum…

  Mulți dintre dvs. au lăsat copiii acasă, în România, în grija bunicilor sau a nimănui (cam tot aia e). Nu aveți idee cum vă mint copiii când discutați la telefon sau pe Skype. Nu aveți idee ce ocupații și pasiuni au. Nu știți ce fac prin cluburi, ce disperați sunt de bani, ce sunt dispuși sau dispuse să facă pentru bani, telefoane, bijuterii, haine, popularitate. Nu au repere morale, nu mai învață (poate ați văzut procentul de promovabilitate din ultimii 10 ani cum scade și tot scade). Din nefericire, Rus avea dreptate (din nou, cu excepțiile aferente). V-o spune cineva care e în România și care vede ce fac tinerii în timpul liber. N-aveți idee ce generații de cretini cresc acum, cu GIRUL dumneavoastră, al celor care au preferat să facă bani în loc să-și crească copiii așa cum se cuvine…

  Mai are rost să vă spun că, după ce ați plecat în străinătate, femeia sau bărbatul lăsat(ă) acasă își găsește alt partener? Din nevoia de afecțiune sau din alte nevoi pur umane? Că nici nu mai contați pentru cel cu care v-ați căsătorit? Cred că știm cu toții asta, dar ne e greu să recunoaștem.

  V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă dacă peste cinci ani nu mai găsiți de muncă „afară”, că sunt alții mai tineri care vă iau locurile, și trebuie să veniți înapoi acasă? Din ce o să trăiți atunci? Din plasme, din pereții vilelor? Ce pensii veți avea la bătrânețe dacă nu contribuiți la sistemul de pensii din România? Mulți dintre dvs au impresia că țara în care ați plecat vă va găzdui și vă va îngriji până la finalul vieții. Vă înșelați amarnic… cu foarte puține excepții (excepții fiind românii cu calificări deosebite – medici, profesori… de care orice țară va avea nevoie multă vreme de acum încolo). Restul… veți reveni acasă, unde veți descoperi că nici nu mai există familia aceea de odinioară, decât în acte.

  Și încă o chestie: când luase Iohannis alegerile, toți erați bucuroși că „v-ați luat țara înapoi”. Păi, ce așteptați? Poftiți în țară, puneți mâna la treabă, luptați pentru drepturile dvs, protestați în stradă când e cazul, nu urlați pe site-uri și pe rețele de socializare. Astea nu-s proteste, sunt discuții și atât. Deci, când veniți să „ne luăm țara?” Sau ne descurcăm fără dvs, ca și până acum?

  Pe scurt, opinia mea personală este că disperarea asta de a face bani plus plecarea masivă în străinătate a distrus familii, generații întregi de tineri, și că efectele majore abia peste câțiva ani se vor vedea. Că sunteți sau nu importanți pentru economia României… este fix ultima problemă din toate. Mie mi se pare că problema cea mai mare este aceea că ai dumneavoastră copii, lăsați de izbeliște acasă, vor crește fără să știe ce e afecțiunea, care e valoarea banului, ce înseamnă munca. Nu vor ști să facă nimic, nu vor produce nimic și vor deveni paraziții societății, viitoarea turmă de votanți care pun ștampila oriunde în schimbul unei sacoșe, nu vor ști nici să priceapă o lege sau o banală informație… Dezastrul pe care dumneavoastră l-ați provocat deja este unul de ordin social, nu economic… Poate încercați să gândiți, dincolo de orgoliul nemăsurat pe care-l aveți.

  • Laurentiu spune:

   Un exercitiu simpu de imaginatie si logica (sper sa nu cer prea mult): cine aduce mai mult „folos” tarii? Romanii din diaspora ce trimit bani rudelor, bani care se cheltuie efectiv in Romania, sau companiile straine, care produc in Romania, folosesc mana de lucru din Romania, dar isi cara profiturile in Insulele Caiman, Elvetia sau mai stiu eu unde?
   Big picture people, big picture!

   • alex spune:

    clar companiile straine! in principiu, in romania sunt 2 tipuri de companii straine: 1. cele care produc si isi desfac marfa pe piata din romania si nu numai; 2. cele care doar produc in romania si isi desfac marfa in afara.

    in situatia 1 tara incaseaza taxe atat ddin faptul ca angajaza forta de munca importanta cat si din exportul de produse si servicii. in acest caz profitul este constituit atat din ce se desface in romania cat si din ce se desface in afara.

    in situatia 2 tara incaseaza (la fel ca la punctul 1) din taxele platite pentru forta de munca si din exporturi, ceea ce inseamna ca profitul, salariile si toate taxele au la baza bani veniti din afara tarii!

  • dorian65 spune:

   Bey,Alex
   Nu dau cu piatra in tine dar ce se poate intampla daca ne intoarcem in tara?
   Iti spun eu ;copii o sa plnaga in casa de foame si noi pe prispa de mila lor!
   Unde pot fi integrati in economie cei 3 milioane de romani pribegi prin lume?
   Crezi ca ne este bine cand vorbim prin Skype si copilu te intreaba,,Tati cand vi acasa?”.
   Plasma sau altceva de ce nu sunt made in Romania?
   Este drept ca daca am posibilitatea de a cumpara acelasi produs cu aceiasi caliatate din alta parte si mai ieftin, de acolo il iau si nu din tara unde este scump cu draci.
   Am observat ca de ceva timp au inceput sa se mai alinieze si selarii romani la preturile acceptabile de afara dar nu-i suficient.
   Dupa cum vezi si merele sau alte produse din gospadaria proprie nu mai pot fi vandute decat cu aprobare de la inalta poarta a prostiei romanesti.
   Am o livada cu pomi fructiferi dar nu ma bucur de productie ca imi este furata si daca ii trag una sau o sageata hotului ajung in puscarie dar eu am grija de ea .
   Se poate scrie multe despre realitatile din Romania dar nu puteti acuza de individualism oamenii care au refuzat sa fie obedienti sistemului mafiot care conduce tara mea de peste 25 de ani.
   Ne vor inapoi?Atunci sa faca bine si sa nu mai fure ci sa investeasca corect,nu in harti !Sa faca bine si sa puna toti aditivi necesari in asfalt nu pe hartie sa nu se mai imoaie asfaltul ca pe unde sunt nu am vazut asa ceva nici la 46 de grade.

   • gabi spune:

    Dorian, tara/conducatorii ne vor prosti, frustrati etc, pentru ca asa pot stapani tara. Si sunt porniti impotriva diasporei pentru ca, oricat de needucati/neinteligenti ar fi, tot se desteapta putin in alta tara. Pentru ca diaspora vine si le da peste nas, pe cand ei trebuie sa mentina prostia.

  • gabi spune:

   Cine ti a spus ca primesti pensie doar daca lucrezi in Romania? Orice contract in UE aduce contributii si pensie.
   Romanii plecati nu sunt disperati sa faca bani – nu faci avere in alta tara, e vorba doar de o viata normala, pe care Romania o refuza. Iar familiile alea destramate au fost si inainte asa, si ar fi fost la fel si daca parintii ar fi ramas in tara si nu ar fi avut nici un viitor, nici pentru ei, nici pentru copii. Iar de contributia diasporei, romanii au trimis mai multi bani decat investitiile straine. Adica romanii aia pe care ii huliti – din pura invidie si rautate, dupa mine, au investit in tara LOR mai mult decat strainii. Nu sunt straini de ceea ce se intampla in tara, cred ca mai toti au cablu „de acasa”. Or fi si cei care au rupt legaturile cu tara, dar asta nu inseamna majoritatea. Cine ti a spus tie ca un roman care lucreaza, sa zicem, in invatamant afara, nu o sa isi gaseasca de lucru cand se intoarce in Romania? Romanii provoaca dezastru???? Nu maretii conducatori ai tarii? Eu m as duce si as intreba o mama cu 5 copii ce prefera sa faca: sa ramana si sa traiasca in saracie, in tara ei care nu ii ofera absolut nimic, doar ca sa sustina si sa intretina conducerea si smecherii tarii, sau sa plece si sa le dea o sansa copiilor ei? Eu nu vad vreun dubiu aici. Eu am plecat de putin timp; pentru ca m am saturat de prosti si de incuiati. Si imi e sila si din ce in ce mai sila sa ma intorc si sa dau piept cu prosti. Insa, contrar parerii tale si a altora, sunt cat se poate de informata. Pentru ca e tara mea.

  • gabi spune:

   Astea sunt exceptiile, NU regula!
   E o datorie, o mandrie sa ii poti asigura copilului ta un viitor, chit ca trebuie sa faci munca de jos. Nu in munca e rusinea. Si cred ca, la sfarsitul lunii, e mai bine sa poti merge un weekend undeva, cu banii din munca de jos, curatenie, ingrijit batrani etc, decat sa stai acasa si sa bagi tot cartofi in oala.

   „Cât despre comportamentul unora dintre dvs… încerc să mă abțin. Nu mi se pare o mândrie să îngrijești broscari pentru 800 de euro, să le suporți toate mofturile, să vă trateze un broscar ca pe sclavi, să vă urmărească albanezii din Italia, să vă pipăie moșnegii, să ajungeți să vă culcați cu ei, să locuiți în condiții groaznice doar ca să aveți niște bani în plus pentru dvs și pentru familie. Mi se pare prostie, infatuare, lipsă de respect de sine. Desigur, nu toată lumea e în această situație, există și excepții, dar nu mă refer la ele acum…”

  • geanina spune:

   Despre care productivitate vorbesti in Romania? Poate despre disponibilizarile de la CFR Marfa, poate despre combinate inchise , poate despre o tara adusa in pragul falimentului de persoanele care ne conduc. Nu uita Combinatul de la Galati vandut pe timpului lui Nastase pe o suma derizorie, privatizari care au transformat uzinele in mormane de fier vechi, flota vanduta pe timpul lui Basescu. Unde crezi ca pot acesti romani sa vina si sa produca efecte in Romania aceasta , asa in modul in care il vezi tu. Da au plecat si au lasat copii acasa, unii, dar altii iau luat cu ei, cred ca multi dintre copii politicienilor nostri se distreaza in club mult mai bine decat copilul unei femei care munceste in Italia. Cred ca nimeni nu are dreptul sa jicneasca pe nimeni dar cred ca sunt romani care muncesc afara pentru asi sustine copilul in scoala, pentru asi plati acele taxe si impozite pe care statul le impune, si de fapt sa stii ca acesti romani contribuie la economia ambelor tari. Cred ca suntem prea multi specialisti in ecomonie in aceasta tara si de aceea nu ne indreptam nici unde. Cred ca este cazul ca fiecare dintre noi sa ne vedem de vietile noastre, sa contribuim in felul nostru la dezvoltarea acestei tari. Cred ca ceea ce nu au reusit altii sa rezvolve timp de secole, sa ne dezbine, reusim noi acum fara nici un ajutor. Asadar cred ca este timpul sa fim romani adevarati indiferent unde ne aflam si indiferent de faptul ca vom cumpara doar biscuiti cu banii veniti de afara . terminati cu prostiile, tara asta are nevoie si de cei de aici si de cei de acolo, iar cine nu intelege acest lucru degeaba face spume la televizor.

  • Adriana spune:

   Sa ti fie rușine că esti român .

 22. […] ”Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea, citat de paginadepolitica.ro. […]

 23. […] ”Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea, citat de paginadepolitica.ro. […]

 24. ptr asta cu nume de striper chico sau De suc ieftin! spune:

  Cum le sti tu pe toate ma asta saracie cu ciucuri, daca te cheama cineva la munca in afara ai pleca pe jos. Esti mai prost ca noaptea si tu si geo carnatz radulescu. Se vede pe voi ca sunteti cu psd-ul. Atata o da-ti cu spalatul de cur si capsunari, stai linistit ca sunt multi alti care au firme si locuri de munca la care tu doar visezi. Pai daca eu unul nu trimit bani ca mama mea cu o pensie de 300 lei sa isi cumpere „biscuiti ” ii da-i tu sau dragusanca varianta masculina mircea badea (ptr care nu sa gasit remediu inca).de aceea merge bine in tara ca aveti creierul spalat de burtosi aia din guvern. Poate ca nu imi placeau biscuiti ieftini care ii mananci tu acuma si am ales alti cu ciocolata la care tu doar visezi, sunt pe raftul de sus in magazin, nu ajungi la ei gasca ce esti. Si nu in ultimul rand sa ne pupati fix in varful pooli pe totii din diaspora!!!

 25. Sorin T spune:

  Badea, o sa vedeti impozite de la mine cand o sa-ti sugi singur p….
  Dar numai daca te f … simultan in c.. Voiculescu la celula.

 26. gigi spune:

  Prietene ești mai deștept de cât credeam … Când mergi în vacanta intr-o alta tara cu 1000 de euro sau poate mai mult sa te duci direct la președintele tarii respective și sa-i spui ca tu deșteptul României vrei sa plătești impozite pe acei bani cu care ai venit și pt care ai mai plătit odata impozite și în România

 27. […] ”Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea, citat de paginadepolitica.ro. […]

 28. iulian spune:

  Badea. Esti PAPAGAL ti-au crescut pene pe spate. PUPINCURIST ce esti.

 29. diasporace spune:

  bai domnu’ mircea badea, pot spune ca niciodata nu te-am placut in mod deosebit, acum pot spune ca mi-e scarba de tine. esti un papagal, atat
  iesi la tv si incepi si strigi, ca nu stiu care face nu stiu ce, ca nu stiu cine face nu stiu cum sau ca nu face. pai bai domnu’ mircea badea, tu cu cat contribui la statul roman? cati bani dai tu pentru romania? ce faci tu in folosul romaniei? ce dracu ai tu cu romanii care muncesc in strainatate? de ce nu puteti voi dormii bine ca romanii muncesc in strainatate? pai ba’ nea badea, daca eu lucram in romania timp de 10 ani nu reuseam sa imi cumpar un apartament de 30.000 euro, iar daca muncesc 10 ani in strainatate imi permit sa imi construiesc o casa de 250.000 euro in romania bai bade. la cine crezi tu bade ca am dat astia 250.000 euro? in londra? si nu, nu am cumparat biscuiti de ei, au ajuns la statul roman bai nesimtitule. dute dracu si ia-ti o turma de oi.
  sa te mai intreb ceva, bade, ai fost vreodata plecat in strainatate la munca sa taci si sa induri, sa iti sacrifici sanatatea, fericirea, familia pentru bani? sti cum e sa muncesti in strainatate, bade? nu, nu sti si iesi iesi la tv si te dai cu curu in sus ca esti tu mircea badea, mare om, foarte important. cine dracu te crezi tu bai bade? ce treaba ai ma tu ca iohanis se plimba cu limuzina? esti invidios ca nu ai si tu una? niciodata nu mi-a fost rusine sa spun ca sunt roman, mi-e rusine ca unii sunt romani, asa ca tine, bade si ca domnu’ ponta si ca nesimtitul ala de rus si ca multi antii care isi pregatesc pensii de mii de euro. nu aveti limite bai nesimtitilor, sunteti penibili, toti. sunt dezgustat

 30. alin spune:

  iar ptr m… asta de badea sa isi vada de treaba lui pana nu vine unul din diaspora si ala nu ai da ce i-a dat motociclistul ala al baga in mormant ,apropo prt platitul taxelor si facturilor in tara de noi cei de afara ,da eu as plati 300 de euro lunar ptr a fi ingrijit mormantul tau si crucea care iti sta numele ,fu… toti cei de afara in gura ta de homosexual si robot ,mai alergi prin parc ca un robot ,penalule infect

 31. Sniper spune:

  Mircea Badea chiar el, there its a bullet with your name on it !!! Shut dead!!!

 32. chico spune:

  Vai vai, dar cata nesimtire, cum sa spuna el despre noi cei din diaspora, care ne trudim si tinem economia tarii in picioare si facem si dregem…
  Asta in mintea voastra… Da nu sunt nici psd-ist, nici un basist cum sunt majoritatea celor iritati de comenteaza aici si spalati pe creier tot odata.. Am lucrat si eu in afara ani de zile, va cunosc destul de bine. A nu se intelege ca afirm, toti sunt la fel. Dar 90% din cei ce au plecat de acasa, sunt si fac tara de rusine… Da intradevar, majoritatea sunt analfabeti, provin din medii subdezvoltate, fura, injura si fac cele mai josnice lucruri posibile.Dar o mare parte covarsitoare dintre voi, va lamentati afara si traiti mai ceva ca animalele, pe niste salarii de cateva sute de euro, stati 20 de insi intr-un apartament inchiriat, furaciuni cat cuprinde…Stiu stiu, o sa imi spuneti, dar ce sa fac in tara???
  Ai sa faci mult mai bine decat faci acolo, chiar daca in Romania vei lua 200 de euro, cel putin nu vei mai trai in mentalitatea de sclav care o ai acolo si nu vei mai imparti camera cu alte scursuri de pe alte continente..
  Dar normal, dupa 1 an de zile, vii acasa cu 500 de euro si asa iti place sa te falesti si cat de jmecher esti tu in spania. Cum se zice la aia, tarjeta, evident dupa 1 an ai uitat ca se spune cartela, poliglotule. Hai sictir de aici, va vad zilnic la tv cum ne faceti de rusine, Ai vazut reportajele PRO TV cu fermierii din Sicilia, femeile cum sunt violate si chiar ajung sa se complaca in situatie, pentru a le sapa si culege rosiile italienilor. Pentru tine vrei sa am admiratie?? Nu am deloc, la greu sobolanioi parasesc primii corabia, dar asa deontologi si oameni de bine, cu sentimente curate sunteti voi in tara.
  In tara ca acolo sclavia, incultua si meltenismul nu lasa nici o urma de indoiala.
  Stii ce mai este curios, cand o anumita vedeta din asta (madalina Toma) pe care televiziunile le ridica la art de dive, cand anunta ea, ca toti cei ramasi in tara suntem, doar niste scursuri, comunisti si bugetari ce ar trebui sa fim omorati, iar ea asteapta cu nerabdare sa moara toti pensionarii plus ceilalti ramasi ca sa va luati voi tara inapoi.
  La aceasta afirmatie unu din asta plecat afara nu sa mai consternat atat de tare, dar vai, vai, cum sa spuna asa ceva celor ramasi in tara…
  Nu ma, tu esti un erou ca muncesti si stergi de rahat la cur mosii si babele italienilor, iar eu daca muncesc in tara trebuie sa fiu omorat, ca sunt o scursura. Ma da-mi voie sa iti spune, ia de aici, nu dau 2 bani pe tine, esti un om slab, care prefera sa stearga la cur de rahat batranii altora… Eu de bine de rau, sunt aici si la bine si la rau, pe cand tu nu.

  • anghel spune:

   chico@.Super comentariu,nota 10 cu +.Felicitari!

  • just a girl spune:

   Desi am ceva retineri in mare parte sunt de acord cu comentariul facut. Contine mult adevar , felicitari!

  • ella spune:

   Total de acord cu tine CHICO .

  • raptor spune:

   asta e comentariu de persoana frustrata….de ce draq trebuie sa va fwta grija ce face un roman in afara tarii???chiar daca stau in Italia de 13 ani ,imi mai aduc aminte de o vorba romaneasca:cainele moare la drum lung si prostul de grija altuia….asa ,de vara,labagiule….mai da si tu la buci,ca ti se urca la cap,fraiere…sa ai o seara buna,da cu multa crema ….

  • profu' de mate spune:

   Generalizezi aiurea si nu stii ce vorbesti. Fa o diferenta intre cei plecati in Ioropa la cules capsuni sau ingrijit batrani si cei care si-au luat viata de la capat pe alt continent, in alta tara, in care exista o democratie reala. N-am sa-ti spun ce tara, incearca sa ghicesti daca esti asa destept! Habar n-ai cat de cautati sunt aici romanii, ca fiind cunoscuti drept oameni seriosi, inteligenti si cu spirit . Doar ca aici nu sunt acceptati cei cu mai putin de 12 clase, fara o specializare intr-un domeniu serios, etc. Si vreau sa-ti spun ca ne platim linistit impozitele pe ce am mai lasat prin Romania, castigam decent, destul, si am invatat sa zambim altora pe strada. Fa asta si in Romania, ca ori te trateaza Gogu’ de poponar, ori de nebun. Gogu, nu-l cunosti? Ala de-i prea prost ca sa fie bagat in seama peste hotare! In rest, latrati, ca eu imi ud peluza si ma uit la stirile de la Antena 3 cand mi-e greata si nu pot sa vomit.

 33. mihaela spune:

  Badea, esti un nenorocit, la acelasi nivel ca Ioan Rus. Si eu fac parte din Diaspora si prefer sa lucrez
  In strainatate decat sa ma maimutaresc ca tine pe la televiziuni. Esti demn de dispret dar am sa te
  privesc cu mila. Banii pe care ii castigi din batjocora pe care ne-o aduci noua ti-au intunecat gandirea.
  Nu toti am ales strainatatea din comoditate, iar unora dintre noi chiar ducem dorul casei.
  Lasati-ne in pace , si tu ,si Rus, si toti ce care nu ne inteleg. Ai vrea sa platim taxe si in Romania pe salariile din afara?
  Nu va mai ajung banii? Nu a venit nimeni sa planga pe umarul tau.Asa ca invata sa respecti.
  Sa nu uitam bataia pe care ti-ai luat-o de la motociclist …tot din lipsa respectului

  • Gogu Radulscu spune:

   Mihaela, Mircea nu te-a jignit, în vreun fel!
   Daţi dovadă de o sensibilitate idioadă: mai bine fiţi atenţi la ce spun sau scriu oamenii şi nu vă mai luaţi după comentatorii de ocazie…

   Şi eu cred că dacă lucrezi afară nu eşti mai valoroasă decât cei care lucreaza în ţară… Şi, da, noi plătim impozite şi pentru copii voştri, pentru familia rămasă aici! Bugetul ţării are o componentă formată din impozite pe venit, pe salariu.

   Nu e vina voastră că lucrurile stau aşa! Aţi fost nevoiţi să plecaţi sau aţi dorit să câştigaţi mai bine, e în regulă! Asta nu înseamnă că sunteţi mai buni, mai importanţi. Această aroganţă, vine din prostie! Din Îngâmfare!

   Habar nu aveţi de realităţile de aici: am crescut un nepot, timp de 10 ani, perioadă în care mama lui îi trimitea 150-200 euro pe lună… Era revoltată când copilul îi cerea bani pentru o excursie sau pentru cheltuieli speciale, Evident, pe mine, cel care „îi mânca banii”…

   Această atitudine a făcut ca al ei copil să o evite: acum e major şi are grijă singur de el….Iar ea îi reproşează că şi-a stricat tinereţea pentru el….

   Concluzia este că aţi făcut o alegere, obligaţi sau nu: dar nu aveţi mai multe drepturi decât cei care au rămas aici!

   • chico spune:

    Jos palaria domnule sau doamna, dar nu stiu cati dintre cei carora le este adresat comentul dumneavoastra il si vor aprecia….

   • alin spune:

    gogule dute dracu de mortaciunea … esti un mitocat si un limbric al societati sa te … in gura de hot de castraveti cu ochiul maro

    • chico spune:

     Vezi, asta este diaspora, foarte frumos, esti un erou d-nul Alin, ne ‘mandrim’ cu cei ca tine….

     • Nicole spune:

      Stimate domn, NU cred ca are cineva dreptul sa judece Diaspora dupa „emanatiile” unuia si altuia, dupa cum si reciproca e valabila…Dorinta unora de impozita suplimentar salariile celor ce lucreaza in strainatate este abuziva si lipsita de logica… Membrii de familie din Romania platesc taxe si impozile pe veniturile lor… Nu credeti ca ar fi mai normal sa cereti respectarea legii ilicitului, astfel incat toti cei ce au furat de la bugete sa dea banii inapoi? NU ar fi ma bine sa luati atitudine fata de politicienii care isi voteaza privilegii, cu total dispret fata de cetatean? Consider ca e mai sanatos sa cereti confiscarea averilor ilicite decat sa sa ravnesca la lefurile celor din strainatate.

   • gabi spune:

    Cine vorbeste de mai multe drepturi???? Un ins mai sus vorbea de mai putine, ca cel de vot, de exemplu. Cand tragi linie, vezi romani ramasi acasa care se inversuneaza impotriva celor plecati, de nevoie. Va e rusine de ei; cand erau in tara si umblau nespalati in autobuz sau aruncau gunoaie pe jos, nu va era rusine? Le bateati obrazul sa isi ridice ambalajul sau mergeati mai departe si va faceati ca ploua? Acum, nespalatilor si nesimtitilor ramasi acasa, le bateti obrazul sau va faceti ca ploua, in continuare? Iesiti in strada sa va cereti drepturile sau va inversunati impotriva celor plecati pentru o viata decenta? Ori ganditi, poate, ca diaspora e de vina pentru starea natiunii… Cei din diaspora care sunt needucati/nescoliti, macar au o sansa sa se cizeleze, pentru ca mare parte din ei isi permit sa isi cumpere sapun, sa invete sa nu arunce pe jos etc si, culmea, investesc mai mult in tara lor decat strainii.

   • profu' de mate spune:

    Am scris un comentariu in care pomeneam de unul, Gogu, fara sa-mi dau seama ca mai exista un Gogu real pe aici. Imi cer scuze daca asta naste confuzie sau vreo reactie nepotrivita, in nici un caz nu vroiam sa te lezez. Comentariul tau e de bun simt, respect! Doar ca realitatile, traite oarecum altfel in diaspora, sunt percepute prost in Romania. Toate bune!

 34. Cris 26576 spune:

  Se vorbește mereu de cei plecați dar de ce am plecat oare? Cum sa trăiești intr-o țara unde nimic nu funcționează, unde prețurile sunt mai mari ca in Occident, unde deși esti asigurat medical dai bani la doctori sa te consulte si iti cumperi singur medicamentele pe timpul spitalizării? Unde mai pui ca trebuie sa iti aduci si lenjerii dea acasa ca cele primite cu ani in urma de pe la cei ce si-au făcut pomana cu România au fost vândute pe la hoteluri! Da sunt plecată dar imi plătesc taxele in România pentru casa pentru pământ si restul!! E si normal sa nu plătesc altceva daca țara mea nu face nimic pentru mine!! Toți cei de sus se gandesc doar la ei si își bagă numai lor in buzunar si restul sa moara de foame! Nicăieri nu e atâta corupție si atâta furăciune ca la noi mi se face rau sa vad zi de zi numai scandaluri si mai ales cum se desconspiră unii pe alții !! Zi de zi apar anunțuri cu nume din politica care mai de care mai avari si mai nesimțiți! Sunt încă românca dar sinceră sa fiu nu mai sunt atat de mândra cum eram acum 15 ani cand am plecat! Si cum sa fiu? Cum sa ma mândresc cu o țara in care aproape toți nu își urmăresc decât propriile interesuri? Pentru ce sa plătesc si alte impozite pentru România daca politicienii dorm pur si simplu sau stau pe Facebook in timpul in care ar trebui sa gândească si sa găsească soluții pentru cei ce abia supraviețuiesc intr-o țara atat de bogata !! Sau mai bine zis care a fost ca s-au grăbit sa vândă tot ce au putut vinde! Nu nu vreau sa plătesc nimic mai mult decât sunt obligată si daca va trebui arunci voi renunța si eu ca mulți alții la cetățenie!!!

  • Gogu Radulscu spune:

   Modul vostru de a gandi este corct. Dar, la un moment dat, o luati pe aratura!
   Voi ce ati făcut pentru ca lucrurile sa mearga bine?
   Va umflati in pene ca sunteti importanti, vă luaţi, din când în când, ţara înapoi şi uitaţi de ea, după asta!

   V-aţi luat ţara înnapoi! Acum, ce aveţi de gând?

   E OK! Aţi plecat pentru bani, pentru libertate, pentru diverse chestii! Nu vă judecă nimeni! Dar, ţara funcţionează fără voi…Critica voastră este idioată! Vreţi să meargă bine, fără voi dar şi pentru voi! Nu merge, aşa!

   • Nelu spune:

    O sa iti dau eu niste cifre. In ultimii 20 de ani, oamenii astia au trimis in tara vreo 50 de amarate de miliarde de euro. Dacia, cand a venit in Romania, a primit facilitati fiscale peste facilitati si a investit de vreo 20-30 de ori mai putin.

    Si te rog, nu-mi zice ca investitorii au facut locuri de munca. Nici banii trimisi de ei nu s-au dus in neant.

    Iar treaba cu tara functioneaza si fara ei… Glumesti nu? Avem 3 miliarde de lei (noi) deficit la fondul de pensii. De ce? Pentru ca jumatate din forta noastra de munca e prin alta parte. Sistemul de sanatate la pamant. De ce? Pentru ca pensionarii nu prea platesc asigurari de sanatate (doar cei cu pensie marisoara) si 3 milioane de romani nu-s in tara sa o faca.

    Ca vrei sau ca nu vrei, un procent enorm din forta noastra de munca (aia de produc, nu copii sau batranii), nu mai sunt pe aici. Si avem nevoie de ei. Altfel, o sa ajungem sa importam de prin vecini, ca a noastra se cam termina. Bine, aia de vrea sa munceasca, nu sa stea degeaba pe 350 de lei.

    • Nelu spune:

     *de vor sa munceasca (scuze, graba)

    • Digi spune:

     Ori esti prost ori sunteti prosti. Daca diaspora vine acasa salariile voastre vor fi la jumatate, impozitele platite vor fi aceleasi, puterea de cumparare o sa scada, cursul valutar va fi din nou instabil, n-o sa mai aveti bani de pensii, importuri, tecnologie si plasme caci n-o sa mai aveti valuta sa platiti dobinda la imprumuturi si tot mai multi „baieti destepti” i or sa va suceasca mintile pe sticla cu salarii ca afara in timp ce voi traiti de azi pe mine cu 1000 de lei pe luna. S-a transferat capitalul tarii in mina unor incompetenti, haotic si fara control. Trebuie sa ai capital ca sa atragi capital adevarat dar odata ce au acumulat capitalul (nu conteaza cum munca cinstita-furt-crima) s-au asezat pe oua la clocit si muls pe cei ramasi acasa. Libertatea are multe forme – unii sunt liberi si ingrijeasca un batrin pe o suma decenta (pentru el) intr-o tara straina altii sunt liberi si stau cu familia acasa pe o suma la limita spravieturii. Ce facem cu capusele astea care pozeaza pe sticla, traiesc bine si executa programe de „divertisment pentru mase” la comanda. Eu nu vreau sa platesc tva – tot impozit se numeste si nu merge la producator; in timp ce tu acasa platesti 40% din 3000 pe an eu am platit 25% tva din fiecare 10000-15000 cheltuiti annual in tara asa ca astia de pe sticla prostesc daca au pe cine)- ca sa vad emisiuni si anunturi gen Mircea Badea. Nu mai sunt si alti… inteleg ca sunt multi cu coloana vertebrala acasa si nu pleaca capul pentru un pumn de arginti in tara lor?

  • julia spune:

   bravo..foarte bine zis.. 👍

  • julia spune:

   bravo! foarte bine zxis !👍

 35. Oprea Claudia spune:

  Mircea Badea ti-ai conectat si creierul cand ai deschis gura ?Eu platesc taxe si in tara care „m-a adoptat”si imi da de munca,dar am o casa in Romania in care investesc,la care platesc impozit si toate utilitatile.Sa-ti fie rusine pentru aberatiile pe care le-ai spus si DIASPORA a tinut Romania pe perfuzii de ani de zile,fie ca recunosti sau nu.Esti un JEG ORDINAR ca multi altii carora nu le place adevarul !

  • Gogu Radulscu spune:

   Casa nu este o investiţie, este o cheltuială neproductivă. Este un pasiv, nu un activ! Dacă vrei să înţelegi ceva, citeşte „Tată bogat, tată sărac”….

   Mircea Basea a spus un singur lucru: nu sunteţi mai importanţi decât noi! Atât!
   Dacă vă simţiţi mai importanţi, greşiţi, evident!

   De fapt, casa ta nu aduce beneficii nici ţării, nici ţie! E un bomfleu! E o cheltuială idioată şi inutilă! Satele ţării sunt pline de case neterminate, pentru că, fraieri ca tine, au aruncat banii pe freastră!

   • Oprea Claudia spune:

    n-a spus nimeni ca suntem mai importanti decat voi,dar noi cheltuim niste bani in Romania si facem posibil ca voi sa va vindeti marfa si sa va mearga afacerile.Daca esti frustrat ca n-ai casa asta e fix problema ta.Fraier esti tu !

   • silviu spune:

    daca am fost fraier si am aruncat bani pe fereasra ,unde au ajuns acesti bani.?

 36. Daniel Norvegia spune:

  Eu nu sunt antenist, asa ca voi fi decent ca alte multe milioane de romani
  Ponta a indatorat tara cu peste 11 miliarde in ultimii 2 ani,
  Eu sunt cetatean roman cu acte in regula, pe pasaport scrie Uniunea europeana Romania,
  Lucrez in Norvegia, nu vad nimic anormal, dimpotriva, ma simt obligat sa am o opinie si o optiune politica,
  Chiar daca nu e cea dorita de hotii si oamenii corupti care ne denigreaza, eu, nu numai ca imi platesc impozitele acasa, mai trimit enorm de multi bani acasa, astfel si altii au bani pt taxe si impozite, noi nu ingreunam bugetul, noi traim din munca noastra, badea si ponta si multi altii traiesc si o duc bine tot din banii nostri, iar daca erau mai putin acizi la adresa noastra, nu as fi decis saptamana trecuta sa vin in Kenya (unde sunt servit ca un musundi), ci as fi calatorit prin tara mea de care mi-e dor mereu, nu as fi cheltuit peste 6000 de euro ca sa ma simt bine in alta tara ci i-as fi chetuit acasa!
  Asa ca, oricat ne urasc unii, noi tot ne urmam cu multa abnegatie telul….
  Iar telul nostru este: o ROMANIE FRUMOASA, iar pt asta noi avem o cale, una singura:
  La anul vom iesi si mai multi la vot si vom sustine oamenii care iubesc Romania!
  Vom invinge cu ajutorul familiilor noastre de acasa pe care voi, cei infectati de coruptie le etichetati ‘curve si bagabonzi’

  • chico spune:

   Mai Norvegia, daca Ponta a indatorat tara cu 11 miliarde si esti asa revoltat, Pe basescu ca a indatorato cu peste 40 miliarde de euro cum mai esti mai basel??
   Ti-ai votat presedintele, cu siguranta acum ar trebui sa fii fericit, a iesit, unde iti este fericirea?? Ahh, esti dezamagit ca basismul de 10 ani la putere sa cazut si nu nu, vreau basism, sa continuie distrugere ultimilor 10 ani, asta doresti, nu?

  • Gogu Radulscu spune:

   Nu ştiu de unde au norvegienii idioţenia asta, că ponta a îndatorat ţara!
   Ori datele sunt proaste şi tu neinformat, ori eşti un idiot mincinos!

   Datoria publică nu e a lui Ponta! E a cetăţenilor acestei ţări… De fapt, datoria publivă s-a redus, considerabil… Şi, pentru că nu are treabă cu guvernul, nu e meritul lui Ponta….Aşa că o minciună e o minciună şi atât!

   • Oprea Claudia spune:

    Mai PSD-istule,tu nu stii sa ai o opinie civilizata ?Ai pe cineva in strainatate si nu-ti mai trimite bani de esti asa pornit pe diaspora ?

  • Nicole spune:

   Foarte frumos expus punctul de vedere, Daniel. Multumesc si numai bine!

 37. Plătesc taxe si impozite țării in care mănânc,respir ,fac gunoi ,beneficind de serviciile de utilitate publică ( poliție,salvare, pompieri ,etc). Când voi re-respira in Romania , voi re-plăti taxe in Romania.
  Dacă,prin absurd va trebui să plătesc taxe doar pentru că am cetățenie română , voi renunța la ea ,pentru că nu-mi face nici o cinste cu toți bandiții,hoții si mafioții ce conduc destinele românilor.

  • … iar cu clica mafiotă de la conducere -ce au vândut si distrus aproape totul – nu mă văd trăind liniștit si-n siguranță la pensie !

   • Gogu Radulscu spune:

    E problema ta!

    Modul în care trăim, aici, ne priveşte pe noi!
    Tu vei trăi unde vei dori sau unde vei putea trăi!

    Nu înţeleg de ce vreţi statuie pentru asta!

    • Oprea Claudia spune:

     Gresit !Ne priveste pe toti cetatenii Romaniei !

    • Nelu spune:

     Ce bullshit. Ne priveste pe noi. Pai ei ce sunt dragule? Tot cetateni romani, ca nu le-a retras nimeni cetatenia, doar ca momentan plecati. Ce ai vrea, sa plateasca sanatate in Romania daca beneficiaza de ea in alta tara? Vorba omului, gunoiul si-l plateste unde-l face.

     Supararea voastra, a pesedilor, este ca pe astia e greu sa-i mai minti. Pentru ca au vazut pe afara cum e treaba si isi dau usor seama de gogosile vandute prin Romania.

 38. Spulber spune:

  Poi ba homosexualule f… mormantul m… de retard statul ce mi-a asigurat mie terminatule ca asigurari si impozite plateam degeaba tot eram taxat de medici chiar si o banala adeverinta de la medicul de familie trebuie platita asa ca taci in mortii ma-tii in schimb unde am lucrat pe afara si lucrez am asigurari platite am impozite platite dar nu asa nesimtite ca la noi basca unde mai pui ca am si minim pe economie in tara ce mortii ma-tii impozit mai vrei ma oligofrenule si tu am impresia ca ti s-a urat cu binele sa-r putea sa ai parte de flegme pe ochi cand te va intalni vreun roman din diaspora pe strada asta asa preiteneste.

 39. oblio spune:

  pina una alta, Antena 3 e falita si supravietuieste din banii bugetari dati nelegal de Ponta televiziunilor de stiri. Deci, cum e cu slariul lui? De unde are bani de impozite? In plus, daca nu veneau banii de „biscuiti” din Diaspora, leul era dus in inflatie de mult; nu cu distrugeri de fabrici, firme si blocari de constructii de autostrazi se sustine o economie si o moneda; nici cu imprumuturi… Poate ca MB va ajunge sa manince doar biscutiti, daca in Romania va prevala criteriul valoric.

 40. Reddawg spune:

  Desi Badea e un lingau penibil, de data asta cam are dreptate.
  Prea am ajuns sa ii fetisizam pe cei din strainatate si sa ii ridicam la rang de sfinti.
  Fiecare din ei ar trebui sa isi vada de tara in care munceste si isi plateste taxele.
  Nu mai pot de dorul Romaniei? Nu au decat sa vina sa isi faca un rost acasa.
  Nu poti sta cu fundul in 2 luntre. Nu poti sa stai la Londra si sa ai pretentia sa decizi si sa influentezi viata celor de la Bucuresti.
  Mare parte din milioanele de romani plecati nu o sa se mai intoarca niciodata inapoi, ar trebui sa fim cu totii constienti de asta

  • dan spune:

   serios? dar miliardele de euro trimise in tara, sunt bune? casele construite, bani care se duc la stat, pe taxe si impozite, banii trimisi in tara, cu care se platesc facturile, sunt buni? romania ar muri in 3 luni fara banii diasporei, 2 din 3 nu ar mai avea bani sa traiasca o luna…si da, e normal ca cei din afara sa voteze, pentru ca stiu ce inseamna o tara civilizata si cum trebuie sa mearga lucrurile…cine sa stie, cei care nu au iesit deloc si au impresia ca mizeria din politica romana e normala, cum zice ponta?

   • Gogu Radulscu spune:

    Banii au fost trimişi rudelor, nu ţării!
    Trebuie să fii idiot, de-a binela, dacă vrei ca eu să îţi fiu recunoscător pentru că ţi-ai hrănit familia! E responsabilitatea ta!

    Poate vrei să îţi mulţumesc pentru că, trimiţând bani, copii tăi nu mi-au dat în cap, la colţ de stradă!?

    Vezi, asta se cheamă prostie! Să vrei ca eu să îţi muşţumesc pentru că ai avut grijă de copii tai!

    Iar copii tăi s-au dus la şcoală, datorită taxelor plătite de mine!

    Dar, nu e nevoie să-mi mulţumeşti! E suficient să nu mă mai înjuri!

    • Oprea Claudia spune:

     De la primul comentariu al tau mi-am zis ca esti prost,dar le-am citit pe toate si m-am convins ca esti prost !

     • Radutz spune:

      Oprea Claudia, am fost mai rapid decat tine, mi-am dat seama inca de la primul comentariu cat de prost e nea’ Gogu, 🙂 Ce zici, o fi primul spagatist al tarii, deghizat?
      P.S. Mai avem pe-aici si un alt handicapat mintal total, Chico. Sau o fi si asta tot Badea?

     • Andrei spune:

      Exact la asta magandeam si eu…la orice alt comentariu hop si Gogu cu replica

  • Vasile spune:

   Reddawg,eu muncesc pe afara,dar toate proprietatile mele sant in tara,si imi platesc cinstit impozitele fata de stat.Ce rost crezi tu ca se poate face din salariu de la noi???Tu nu traesti acolo,tu nu vezi ca si ca paznic pe la o institutie trebue sa fi afiliat politic?Noi nu decidem viata voastra ca satem doar vo 3 milioane din care 12%mergem la vot..cum am putea decide ce hotarati voi multe milioane de compatrioti?,dar avem dreptul sa ne exprimam la urne,asta e sfant si ne discutabil..si sa mai sti ca saracia ne-a fugarit de acasa,sau inchis fabrici,totul sa oprit.ai fi preferat sa stam acasa sa ne apucam de furat?Fiecare leut care intra de afara produce efecte in tara,nu tre sa fi economist sa sti asta..De la un Mascarici ca Badea nu astept nimic,dar de la ditamai Ministru Rus,unde e diplomatia?Ce oameni ne conduc si mai ales unde ne conduc?.Mai un pic si santem in locul Greciei amice..si retine ca in urma cu 25 de ani nu aveam nici o datorie ,azi santem la fel de saraci si plini de datorii

  • Eu unul , nu am cerut nimănui să ridice la rang de „sfânt” pe nimeni. NU ASTA E IDEEA DISCUȚIEI !!

 41. Dranci spune:

  Asa poate sa fie mai penibil?In ce tara normala Diaspora e denigrata in halul asta de un partid ordinar (PSD). Taci dracu din gura Diaspora si nu mai incurca planurile PSD:))

  • chico spune:

   Intradevar, mare dreptate ai, 10 ani cu basescu ne-a mers struna, totul era lapte si miere, tara se legana in valurile prosperitatii si a bogatiei, acum ca a venit nenorocitul de Ponta, a dus tara la disperare.. Iti dai seama cat de penibil poti sa fii???

   • Radutz spune:

    Dar tu iti dai seama cat de cretin esti? Bolovane, fara Basescu Romania ar fi stat acum mai rau ca Grecia…Dar ce sa inteleaga un dobitoc ca tine din economie sau politica…Spanzura-te, la imensa cantitate de handicapati mintal din Romania n-o sa ti se simta lipsa!

  • Andrei spune:

   Cred ca asta e problema..au piedut alegerile din cauza voturilor romanilir din diaspora..tot circul asta e un fel de razbunare…Badea e un mascarici de 2 bani.spun orice pentru audienta..in fiecare an donez mai mult de 10 euro pentru ajutorarea altora in Romania..10 euro impozit pe care ii vrea Ponta,probabil din aia programeaza ceva mariri de salarii pentru el si altii din gasca lor de hoti

 42. Gogu spune:

  Scoateti-l din priza pe pupincuristu asta, daca Pinocchio mananca un rahat, hop si Badea! Oare stiu acesti doi papitoi cat la suta din PIB-ul Romaniei trimit romanii din diaspora, pe langa faptul ca platesc impozite in statul unde lucreaza fiindca acel stat le asigura somajul, asistenta medicala, pensia si alte drepturi de care statul roman nici nu a auzit.

  • Gogu Radulscu spune:

   Banii au fost trimişi rudelor, nu ţării!
   Trebuie să fii idiot, de-a binela, dacă vrei ca eu să îţi fiu recunoscător pentru că ţi-ai hrănit familia! E responsabilitatea ta!

   Poate vrei să îţi mulţumesc pentru că, trimiţând bani, copii tăi nu mi-au dat în cap, la colţ de stradă!?

   Vezi, asta se cheamă prostie! Să vrei ca eu să îţi muşţumesc pentru că ai avut grijă de copii tai!

   Iar copii tăi s-au dus la şcoală, datorită taxelor plătite de mine!

   Dar, nu e nevoie să-mi mulţumeşti! E suficient să nu mă mai înjuri!

   • Oprea Claudia spune:

    Ce taxe platesti tu mai mult ca mine ?

   • Andrei spune:

    Dar tu n.ai obosit sa repeti la fiecare in parte ca au trimis bani rudelor si nu tarii..tu cum dai bani tarii?platesti taxele din care se formeaza salariile deputatilor senatorilor functionarilor publici si personalului medical care nu misca un deget daca nu ii mai platesti inca o data?bravo tie..traiesti cu iluzia ca faci ceva pentru familiile celor din diaspora care traiesc in tara…mai bine revino la realitate..o tara corupta si plina de lupi paznici la oi in care cu cat ai mai putini bani ai mai mult de suferit.

 43. yehudy spune:

  Badea e idiot!
  Nu mai pierdeti vremea cu acest specimen!

 44. Fane Ghidon spune:

  Mircea Badea e platit regeste de un puscarias-turnator, care a furat bani de la Statul roman. Care a jefuit indirect romanii. Pe mine, pe tine, pe toti cei care platim taxe si impozite din munca grea si lefuri mizere. In loc sa taca dracului din gura si sa isi cheltuie banii linistit, sa isi traiasca viata frumoasa si fara griji pe care o are, fraierul asta se pisha pe noi la televizor si pe net… Urmeaza reteta hotilor din parlament, care merg pe ideea ca romanul e prost si rabda mult. Dar macar rablele alea de politicieni nu ne fac prosti in fatza, cum are impresia ghertoiul asta ca suntem, atunci cand ne-o spune fara perdea, ori de cate ori are ocazia. Cum el lucreaza pentru Voiculescu si nu isi vede de treaba lui, ma gandesc cand il va cauta cineva care lucreaza pentru un personaj din categoria Nutu Camataru…Si locotenentii castiga bani multi si unii dintre ei platesc impozite mai mari decat badea, impozite rezultate din afacerile pe care interlopii de au (carciumi, agrement, hoteluri plm).

 45. Fane Ghidon spune:

  Nu se gaseste nimeni care sa ii dea peste bot acestui mascarici care acum are pretentii de mare finantist-economist?! Banii aceia multi pe care ii da el la Stat, cu mandrie si cu gura mare, sunt impozite din banii castigati de la un puscarias-turnator, care a furat si jefuit de bani Statul roman, ani la rand… Deci, acest saltimbanc, care nu e in stare de nimic, in afara de latrat, sa taca dracului din gura si sa isi scoata din vocabular expresia „pupat in cur”, ca cu sau fara voia lui e pupincuristul si limbistul numarul unu al Romaniei! Doar latra si linge, in rest, ce plm face sau stie sa faca, concret, acest Mircea Badea?!

 46. dorian65 spune:

  Uite care-i diferenta bovis ,eu platesc taxe acolo si mai trimit si bani in tara de unde cumpara aia biscuti cu TVA si alte taxe .
  Cred ca daca iti dadea un pumn in gura motociclistul acela deveneai mai rational.
  Ce ai vrea sa iti subtin si salariul tau?
  Hai ca ma enervezi cu prostia ta!

  • Gogu Radulscu spune:

   Asta a spus şi Badea!
   Că tu plăteşti taxe, fix la ce cumperi din România!
   Nu te-a înjurat. nu te-a jignit….

   Tu crezi, însă, că biscuiţii cumpăraţi de tine, sunt mai importanţi decât cei cumpăraţi de noi!

   Aici începe prostia ta! Şi a celorlalţi ca tine!

   • Digi spune:

    Gogule cind tu cumperi un pachet de biscuit produs in tara 60-75% din suma platita se intoarce in buzunarul tau ca salariu luna viitoare. Cind eu cumpar un pachet de biscuiti produs in tara in buzunarul meu nu se intoarce nimic.
    Regards

    • Digi spune:

     Tu cumperi un pachet ca nu-ti permiti eu cumpar un carton ca-mi permit. Nu vreau ca din banii mei sa platesti sa vezi si auzi aberatii gen Mircea Badea. Daca n-ai plati el nu si-ar mai lua salar si si-ar cauta de munca. Eu nu ma uit la emisiunea lui ca nu-s acasa dar tu te uiti si-l subventionezi. Incep sa cred ca-ti place sa fii abuzat sau ai partea ta din afacere?

     • Costi spune:

      Bine ma bogatule. Cumpara tu de toate si salveaza-ne. Ba da’ mandrii mai sunteti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top