IRAQ-ISISMilitanţii Statului Islamic (SI) au condus 600 de prizonieri bărbaţi ce aparţineau de minorităţile religioase shia, creştinism şi yazidi în mijlocul deşertului şi i-au executat, potrivit unui raport al „Human Rights Watch“ (HRW) dat publicităţii.

Prizonierii Statului Islamic, luaţi dintr-o închisoare locală, au fost forţaţi să se numere singuri în timp ce erau aliniaţi în faţa militanţilor, după care au fost ucişi cu mitraliere. HRW a vorbit cu nouă supravieţuitori ai masacrului. Ei au mărturisit organizaţiei că au reuşit să scape rostogolindu-se în şanţ şi prefăcându-se morţi, fiind apăraţi de corpurile altor prizonieri ce au căzut peste ei. Execuţiile au avut loc pe 10 iunie 2014, scrie „Business Insider“.   Militanţii SI au separat grupul de 600 de prizonieri din peste 1.500 de persoane, potrivit religiei şi etniei. Un supravieţuitor îşi aminteşte că un lider SI a spus că „sunniţii trebuie să stea pe o parte, shia, kurzii şi yazidi pe partea cealaltă. Dacă aflu că vreun shia este printre sunniţi, îi voi tăia capul cu o bucată de metal“.
Sursa: adevarul.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top