sturzu-pontaLiderul Tineretului Social-Democrat (TSD), Mihai Sturzu (foto, alături de V. Ponta), împreună cu alţi nouă deputaţi PSD au depus la Parlament o iniţiativă legislativă de modificare a Legii partidelor.

Textul propune reducerea numărului minim necesar înregistrării unui partid politic de la 25 de mii de membri, cât impune legea în vigoare, la doar trei membri fondatori.

Sturzu şi ceilalţi parlamentari PSD şi-au asumat, în acest sens, proiectul elaborat de un om de afaceri din Târgu-Mureş, scrie Mediafax. Este proiectul susţinut public şi de europarlamentarul Monica Macovei.

Depun, alături de iniţiatorul de facto al acestei legi, Dan Maşca, o iniţiativă de modificare a Legii partidelor prin care în România vor putea fi constituite partide din doar trei persoane. Cred că această lege poate aduce oameni noi în politica din România şi cred că va servi cetăţenilor, astfel încât fiecare cetăţean să se poate conecta cu politica din România (…) Acest proiect este susţinut public de Monica Macovei, Klaus Iohannis, Victor Ponta. Am încredere că va trece repede prin Parlament”, a declarat Mihai Sturzu.

Iniţiativa legislativă modifică Legea partidelor politice (Legea 14/2003), abrogând, între altele, obligaţia depunerii la Tribunalul Bucureşti a unei liste care să cuprindă cel puţin 25 de mii de membri fondatori, domiciliaţi în cel puţin 18 din judeţele ţării şi municipiul Bucureşti (dar nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judeţe şi municipiul Bucureşti.)

Totodată, iniţiativa legislativă propune şi modificarea condiţiilor de dizolvare a unui partid politic.

Europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut public, la finele luni  trecute, preşedintelui ales Klaus Iohannis să acorde sprijin pentru adoptarea, până la finele acestui an, a proiectului de înfiinţare a unui partid politic cu doar trei membri fondatori.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Sturzu (PSD): Susţinem înfiinţarea de partide cu doar 3 membri fondatori, precum Macovei!

  1. anca spune:

    Desfiintarea PARTIDELOR,traiasca MERITOCRATIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top