sebastian-ghitaRISE Project a dezvăluit recent că SRI, printr-o unitate specializată (Institutul pentru Tehnologii Avansate), a plătit 4,8 milioane de lei, în iunie 2013, companiei Teamnet International – aflată în proprietatea lui Ghiță timp de zece ani, semnalată public ca beneficiar constant al fondurilor de stat, controlată acum de un offshore din Liechtenstein și condusă de partenerii din liceu ai mogulului PSD.

Traseul banilor arată că mare parte din încasările Teamnet au fost redirecționate în contul corporației Asesoft Internațional. Aceasta e patronată direct de familia deputatului și monitorizată pentru spălare de bani și evaziune, într-un caz intrat pe rolul DNA.

Acum, SRI a confirmat oficial într-un răspuns transmis Rise Project existența unui contract încheiat cu firma Teamnet Internațional, precizând chiar că că cele 4,8 milioane achitate în iunie 2013 reprezintă doar una dintre plățile aferente unei înțelegeri mai ample parafate în 2012. Informaţiile despre serviciile prestate de Teamnet, produsele livrate, suma totală, condițiile și criterii de atribuire a contractului nu au fost însă dezvăluite de SRI, fiind socotite  „clasificate”. A fost menţionat însă faptul că firma cu pricina era „singura ce a corespuns cerințelor caietului de sarcini”

„Informatiile din acest domeniu fac parte din categoria celor prevăzute la art. 15 lit. b) din Legea nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate și intră sub incidența regimului juridic instituit de art. 10 din Legea nr. 51/1991 privind siguranța națională a României și, după caz, a art. 17 lit. f) si g) din Legea nr. 182/2002.

În aplicarea acestor prevederi, instituția noastră este abilitată să utilizeze exceptiile prevăzute de legislația achizițiilor publice, desfasurând proceduri de achiziție clasificate, potrivit unor metodologii proprii

În acest sens, temeiul plății către S.C. TEAMNET INTERNATIONAL S.A. se regăsește în contractul de furnizare încheiat cu Institutul pentru Tehnologii Avansate, în urma desfașurării unei proceduri concurențiale clasificate, derulată în mai multe etape, cu aplicarea art. 12 lit. b) din O.U.G. nr. 34/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Firma TEAMNET INTERNATIONAL S.A. a depus singura propunere tehnică ce a corespuns cerințelor caietului de sarcini, fiind, ulterior, desemnată caștigătoare a procedurii proprii mentionate„, se arată în răspunsul SRI.

Citiţi mai multe detalii pe riseproject.ro

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

3 Responses to SRI confirmă că face afaceri cu firmele lui Ghiţă. Pe „proceduri clasificate”

 1. […] elemente indirecte sunt furnizate de Sebastian Ghiţă: aparenta imunitate a acestuia în mai multe scandaluri cu substanţă penală (Robert Negoiţă, […]

 2. […] de justiţie pentru felul în care câştigă licitaţii pe bani publici. Jurnaliştii de la RISE Project au descoperit că „reţeaua Ghiţă” continuă să facă afaceri nestingherită, deşi […]

 3. un neica nimeni spune:

  Avand in vedere ca Dl.George Maior,seful SRI, isi face deja o campanie electorala masiva in toata presa,ma intreb daca dansul stie de contractele SRI cu Nea Ghita.
  Probabil nici nu stie cine e Nea Ghita.

  Sunt sigur ca nu,din moment ce SRI-ul nu-l informase oricum pe Traian Basescu ca Bercea Mondial e un infractor periculos prieten la catarama cu Mircea Basescu.

  Mi-am adus aminte,SRI e mult mai ocupat cu ascultarea telefoanelor ziaristilor,politicienilor,profesorilor,femeilor de serviciu.

  Dle.Maior,mult succes in campania electorala furibunda pe care v-o faceti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top