Sorin IonitaDeja Putin a dat tonul, spunându-i apăsat lui Obama că doar Ucraina este responsabilă de catastrofa produsă pe teritoriul ei – deşi în cazul acesta are de explicat micul paradox că separatiştii, care controlează zona unde a căzut avionul, au trimis o cutie neagră la Moscova. Următoarea linie de apărare, ce va fi preluată azi mâine de răspândaci, o să vedeţi, sună cam aşa: Ucraina e 100% vinovată că nu a închis complet traficul aerian. Cum ar veni, cetăţenii rusofoni care demonstrează paşnic contra regimului nazist de la Kiev sunt în dreptul lor să împuşte avioane la 10 km altitudine (cu ce?), că aşa e în toate democraţiile din lume; şi e vina acestui regim că nu a golit şi îngrădit locul în orice direcţie ar fi dorit aceştia să tragă cu armament greu (pe care, de fapt, neagă că l-ar avea).

Râdeţi? Mai bine daţi seara asta TV-ul pe vuvuzele şi ascultaţi duzina aia de comentatori cu privire alunecoasă pe care o ştiţi, unii cu epoleţi pe haină sau pe sub ea, să vedeţi dacă nu asta o sa zică. Putin este ca “Jucătorul” lui Dostoievsky: cu spatele la zid şi foarte puţin de pierdut de aici înainte, aşa că un ultim pariu mare nu mai contează, îşi poate permite să rişte tot. Şi se pare că a pus miza pe 13 de negru.

Citiți comentariul integral în Revista 22

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top