capturedEi sunt ţinuţi într-o locaţie secretă. Spun că nu se cunosc dar au poveşti asemănătoare: cât au fost în rândurile Statului Islamic n-au întâlnit niciun comandant al islamiştilor; s-au răsculat împotriva fostului premier Nouri al-Maliki şi n-au împuşcat sau ucis pe nimeni. În schimb, toţi susţin că au fost torturaţi în captivitate.

M-au ţinut şapte zile cu mâinile legate la spate, m-au lovit şi m-au bătut. A fost tortură„, afirmă Omer Hassan, de 19 ani, cel mai tânăr dintre cei trei.

SI3Hassan este singurul care pare să manifeste regrete: „Mi-am pierdut viitorul, familia, viaţa normală”, a spus el.

Alozat Abbas (în dreapta cadrului), de 22 de ani, admite că a făcut o greşeală dar că, odată intrat în rândurile islamiştilor, nu mai putea da înapoi pentru că dezertarea se pedepseşte cu moartea.

El poate fi văzut într-o filmare realizată la Mosul, după ce Statul Islamic a cucerit al doilea cel mai mare oraş din Irak (secvența din Mosul începe la minutul 1.09, n.r.).

Printre alţi combatanţi jihadişti care strigă „Allahu Akbar” („Dumnezeu e cel mai mare”), poate fi văzut un tânăr îmbărcat într-un tricou în culorile clubului Barcelona. Are un automat Kalaşnikov şi nu pare deloc nefericit că se află acolo. Spre deosebire de cei mai mulţi dintre islamiştii din materialul video, tânărul nu are faţa acoperită.

Acest lucru a ajutat la capturarea sa de către forţele kurde. Abbas nu neagă că este persoana filmată dar spune că s-a temut să fugă dintre jihadişti din cauza „lucrurilor de care aceştia sunt capabili.”

captiviUltimul dintre captivi, care este şi cel mai în vârstă, are premoniţii sumbre în legătură cu evoluţia conflictului din Irak.

„Rezistenţa va creşte când oamenii vor afla că s-au implicat SUA şi Marea Britanie”, spune Khaleel Mahmoud.

Aceasta pare să fie şi retorica oficială a Statului Islamic. Gruparea a difuzat un scurt mesaj video după luptele intense din ultimele zile din jurul barajului Mosul, unde soldații irakieni și kurzi au fost ajutați de aviația americană.

Clipul de jumătate de minut se intitulează „Un mesaj de la Statul Islamic către SUA” şi conţine o singură propoziţie scrisă sub pictogramele drapelelor SI şi SUA: „Vă vom îneca pe toţi în sânge!”drowninblood

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Sky News: (VIDEO) CUM ARATĂ luptătorii sângeroşi ai Statului Islamic

  1. Islamismurder spune:

    Musulmanii, cei mai mari porci mincinosi. Criminali de rahat care te mint cu seninatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top