"dabiq isis"Rebelii sirieni, sustinuți de Turcia, au preluat duminică controlul asupra orașului Dabiq, situat în apropiere de frontiera turcă și care se afla până acum în mâinile grupării jihadiste Stat Islamic, a anunțat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

„Rebelii au cucerit Dabiq, dupa retragerea din localitate a jihadiștilor din gruparea Stat Islamic (SI)”, a informat OSDO, organizație ce dispune de o vastă rețea de surse în țara aflată în război.

Dabiq reprezintă un simbol puternic pentru ISIS, din cauza unei profeții sunnite care afirmă ca acesta va fi locul ultimei bătălii dintre creștini și musulmani, noteaza News.ro. Însă orașul are o valoare militară neglijabilă în comparație cu orașe strategice aflate sub controlul Statului Islamic precum Rakka în Siria sau Mosul în Irak.

Dabiq este, de asemenea, numele revistei online, în limba engleză, a grupării ISIS.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top