andrei buca_colectivBrăileanul Petru Andrei Bucă, arhitect de profesie, s-a aflat printre oamenii doborâți de foc în interiorul clubului Colectiv, în noaptea de 30 octombrie.

Tatăl lui Andrei, Dorin Bucă, avea planuri mari pentru fiul său și dorea să lucreze împreună cu el la un proiect de design naval.

Nu l-am lăsat pe Andrei să plece în străinătate. I-am spus că cei buni reuşesc în ţară. I-am dat exemplu că eu am reuşit. L-am încurajat să facă carieră în ţară. Era director de producţie la Timbercraft. Chiar acum încercam să îl introduc şi pe filiera navală. Ne gândeam la design naval, se gândea să facă un masterat naval. Navele noastre sunt urâte. Ţara asta merită mai mult. Aveam proiecte mari iar asta îi dădea putere şi l-am convins să nu plece în străinătate. Dacă cei de valoare pleacă în străinătate ţara asta nu va dovedi. Consider vinovate pe toate autorităţile care au dat autorizaţie greşit. Asta este bătaie de joc. Având în vedere că toate autorităţile sunt compromise la nivel maximal, faptul că s-au compromis la nivelul unui club se consideră minor. E bine să deschidă ochii. N-are voie să se întâmple aşa ceva într-un club dacă totul funcţionează conform legii” a spus Dorin Bucă, care este director la Şantierul Naval Cernavodă, pentru Adevarul.ro.

Absolvent al Colegiului ”Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila, Andrei Petru Bucă terminase Arhitectura la Bucureşti şi lucra în domeniu, împreună cu un prieten din Oradea, decedat şi el în incendiul de la clubul Colectiv din Capitală.

Lista morților din clubul Colectiv

Tatăl tânărului spune că cel mai probabil plafonul în flăcări s-a prăbușit peste el în club.

„Toţi sunt arşi la cap, nu pe corp. Am văzut arşi mult mai grav în spitale când le-am căutat. Andrei nu avea arsuri grave. Era ars la gură, cum a tras flăcări încercând să respire. Au murit printre primii. Am văzut vre-o două trei imagini, nu pot sa ma uit mai bine, nu era în primul rând” povesteşte tatăl lui Andrei cu vocea tremurândă.

Tragedia care a îndoliat România

Artiști, studenți, elevi de liceu, toți iubitori de muzică, s-au aflat în noaptea fatidică de 30 octombrie, printre cei care asistau la concertul trupei de rock Goodbye to Gravity când a izbucnit incendiul din clubul Colectiv. Alte câteva zeci de răniți se află în acest moment pe mâna medicilor din țară sau străinătate, care fac tot posibilul să-i salveze.

Tragedia din club a declanșat proteste masive de stradă care au generat demisia Guvernului și a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, unde se afla localul. Acest caz este anchetat de procurori, iar cei trei proprietari ai clubului au fost arestați preventiv.

Portalul ReporterVirtual vă prezintă poveștile oamenilor care și-au pierdut viața în tragicul eveniment.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to SERIAL: Viețile răpite de iadul din Colectiv | 34. Povestea lui Andrei Bucă, tânărul pe care tatăl său îl încurajase să-și facă o carieră în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top