catalina ionitaTânăra arhitectă Cătălina Ioniță se afla în clubul Colectiv pentru a urmări concertul trupei Goodbye to Gravity. Prietenul ei, Alexandru Mihai Cătălin, era chitaristul trupei. Ambii au murit în urma incendiului din local.

Cătălina Ioniță ar fi reușit să iasă din club imediat după izbucnirea incendiului și a început să-l strige pe prietenul ei Mihai, potrivit Cancan.ro.

„A asteptat vreo cinci minute, iar atunci cand a observant ca el nu mai iese, a intrat inapoi in club, desi acolo totul ardea. Si dusa a fost, nu a mai iesit. Am tot sperat sa iasa, am sperat ca poate a iesit si nu am vazut-o. Mai apoi am gasit-o pe listele celor morti de la INML si am aflat ca a fost scoasa de jandarmi moarta, carbonizata, cu arsuri pe 90% din suprafata corpului. Este de nerecunoscut”, a spus un apropiat al tinerei.

Tatăl fetei s-a dus la morgă a doua zi dimineața.

„Doamne, ieri aveam o fiică architect, o frumusețe de fată. Astăzi este doar un număr pe o hârtie. Vor să îmi dea înapoi un morman de carne vie”, a declarat bărbatul televiziunilor, în timp ce șiroaie de lacrimi îi curgeau pe față.

Cătălina Ioniță era cofondatoarea festivalului UrbanEye, care promovează discuţia despre oraş şi viaţa urbană prin intermediul filmului.

Lista morților din clubul Colectiv

Totodată, tânăra și prietenul ei erau membri în Asociaţia Profesională a Urbaniştilor din România. Organizația a transmis un mesaj de condoleanțe în urma tragediei.

„Alături de el, Cătălina Ioniţă a oferit un sprijin permanent asociaţiei în tot ceea ce a privit realizarea de materiale promoţionale şi de reprezentare, asigurând organizaţiei, prin talentul său deosebit, o imagine de o indiscutabilă calitate. Amintim aici doar câteva dintre contribuţiile remarcabile avute de amândoi, prin realizarea designului şi administrarea paginii de Internet a APUR, elaborarea şi diseminarea primelor buletine informative ale asociaţiei sau în pregătirea şi organizarea unor evenimente de anvergură precum Forumul internaţional de Peisaj din Bucureşti (aprilie 2015).

În plan profesional, activitatea lor din ultimii ani a fost cu adevărat prodigioasă, prin implicare în proiecte de amenajarea teritoriului şi urbanism, iniţierea şi dezvoltarea de proiecte culturale şi cu caracter comunitar pe teme urbanistice sau elaborarea de lucrări cu caracter ştiinţific. Prin ţinuta profesională a lucrărilor elaborate, prin entuziasmul implicării în proiecte cu caracter inovator, prin creativitatea de care au dat dovadă permanent în acţiunile întreprinse, prin implicarea atentă şi generoasă în procesele didactice din UAUIM, prin extrema lor politeţe şi comportamentul de o reală urbanitate, rămân adevărate modele de urmat în anii viitori, modele prin care toţi şi fiecare dintre noi vom putea deveni mai buni”, se arată în mesajul semnat de șeful asociației, Gabriel Pascariu.

Foarte mulți oameni au transmis mesaje de condoleanțe și pe pagina de facebook a Cătălinei Ioniță.

„Nu cred!Sa dispara un zambet atat de frumos!
Dumnezeu sa te primeasca alaturi de El,alaturi de cei buni!Sa te odihnesti in pace,Catalina!”, a scris un bărbat.

„Atat de trist! Acum cateva zile ne-am luat „la revedere” pe aerport si ne faceam planuri de viitor.
Odihna in pace, om frumos!
Condoleante familiei!”, se arată în alt mesaj transmis de o femeie.

Tragedia care a îndoliat România

Artiști, studenți, elevi de liceu, toți iubitori de muzică, s-au aflat în noaptea fatidică de 30 octombrie, printre cei care asistau la concertul trupei de rock Goodbye to Gravity când a izbucnit incendiul din clubul Colectiv. Alte câteva zeci de răniți se află în acest moment pe mâna medicilor din țară sau străinătate, care fac tot posibilul să-i salveze.

Tragedia din club a declanșat proteste masive de stradă care au generat demisia Guvernului și a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, unde se afla localul. Acest caz este anchetat de procurori, iar cei trei proprietari ai clubului au fost arestați preventiv.

Portalul ReporterVirtual vă prezintă poveștile oamenilor care și-au pierdut viața în tragicul eveniment.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

2 Responses to SERIAL: Viețile răpite de iadul din Colectiv | 30. Povestea Cătălinei Ioniță, arhitecta care se implica în viața comunității

  1. […] tragedie și-a pierdut viața și prietena lui Mihai Alexandru, Cătălina Ioniță. Cei doi erau arhitecți și membri ai Asociaţiei Profesională a Urbaniştilor din […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top