Senatorul Republican John McCain, președintele Comisiei pentru Servicii Armate din Senatul Statelor Unite ale Americii, precizează că măsurile luate de Guvern „dezincriminează infracțiuni de corupție” și avertizează că aceasta „subminează progresele semnificative în lupta anti-corupție”.

„Președintele Iohannis și sistemul judiciar au avertizat că această ordonanță subminează statul de drept și poziția internațională a României. Poporul român înțelege perfect implicațiile, iar 200.000 de protestatari au inundat străzile și își continuă și astăzi demonstrația. Sper ca Guvernul să ia în calcul aceste îngrijorarări și să revină asupra deciziei”, a mai spus McCain, senator republican, fost candidat la alegerile prezidențiale din SUA.

„România e un brav aliat NATO, cu aproape 600 de militari lutpând în Afganistan, și găzduiește un scut anti-rachetă esențial. Integritate statului de drept, inclusiv legislația anti-corupție, e piatra de temelie pentru democrația vibrantă din România și o componentă esențială a calității de aliat de încredere. Având în vedere amenințările crescânde la adresa democrației, venite din Rusia și interpușii săi, România nu-și poate permite să dea înapoi în lupta anti-corupție”, a adăugat McCain.

Amintim că sute de mii de oameni au protestat pentru a patra zi la rând față de modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Protestatarii cer retragerea acestui proiect, insa Guvernul nu vrea sa faca acest lucru.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Senatorul american John McCain: „România nu-și poate permite să dea înapoi în lupta anti-corupție”

  1. […] 23.00: Pagina de Politică Senatorul american John McCain: „România nu-și poate permite să dea înapoi în lupta […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top