La o săptămână după eşecul monumental în alegeri, unii reprezentanţi PSD cer să cadă nişte capete în partid. În primul rând, cei responsabili pentru strategia de comunicare – o strategie păguboasă, după cum s-a văzut atât în reacţiile de pe reţelele sociale cât, mai ales, la vot. Apoi, trebuie să fie responsabilizaţi şi cei care, fie la Guvern, fie la partid, l-au „izolat” pe candidatul PSD. Senatorul PSD de Maramureş Sorin Bota (foto) vede două acţiuni posibile şi necesare în următoarea perioadă: fie remaniere în Guvern, fie Congres Extraordinar în PSD.

Bota-2Reporter: Domnule senator Sorin Bota, PSD a pierdut în fața ACL la scor mare. Cum apreciați rezultatul? Ce scor ați înregistrat la nivelul județului Maramureș?

Sorin Bota: Comparativ cu alte organizații din Transilvania, am avut un scor foarte bun (60,3% Iohannis, 39,7% Ponta, n.r.)PSD-ul n-a pierdut în fața ACL, PSD a pierdut în fața PSD! Știți, este un cântec: alergi de unul singur și ieși pe locul doi, așa am făcut noi; am alergat singuri în campanie și am ieșit pe locul doi din cauza unor greșeli. Greșeli care au stârnit populația la o revoltă vis-a-vis de drepturile cetățenești. Greșeli pe care cineva, cu bună știință și cu un calcul greșit, le-a făcut (…)

Reporter: Spuneați deunăzi despre apucăturile de autosuficienţă şi mândrie prostească ale unora care, chiar fără merite deosebite, au ajuns să ocupe funcţii publice foarte înalte. La cine ați făcut referire și ce ați dorit să transmiteți?

Sorin Bota: M-am referit la cei care s-au comportat așa, care se știu și sunt cu musca pe căciulă, evident, din conducerea centrală. Acestora, populația le-a confirmat statutul de elemente dăunătoare partidului, ca imagine. M-am referit la cei care s-au erijat în comunicatori ai partidului și care comunică prost sau sunt percepuți prost. La cei care consideră că toți românii – cele 18 milioane – trăiesc ca și ei (politicienii nr.)

Reporter: Faptul că sunt desconsiderate nevoile oamenilor de către clasa politică a dus la situaţia în care ne aflăm astăzi?

Sorin Bota: Nu s-a făcut nimic concret pentru rezolvarea oamenilor pe termen scurt (…) Știți, degeaba încerci să îngrași porcul în ajun de Crăciun, că nu se mai poate! Investițiile publice care s-au făcut în acest an n-au apucat să fie valorizate la nivel individual ca avantaje. Cetățeanul n-a apucat să-și dea seama ce bine este că la capătul satului s-a făcut un pod nou sau că s-a dat în folosință stația de canalizare. Pentru investiția publică trebuie să treacă minim șase luni pentru ca oamenii – beneficiari  direcți – să valorizeze acest lucru la nivel individual, să-l aprecieze și să-l transforme în intenție de vot.

Reporter: Sunteți de părere că eşecul de a îndeplini promisiunile făcute în 2012 a declanșat ”revoluţia ştampilei de vot”?

Sorin Bota: ”Revoluția ștampilei” va veni pentru orice guvern de-acum înainte. Românii nu mai au răbdare cu ceea ce ar trebui să se facă bun pentru ei.

Reporter: Care sunt principalii vinovaţi pentru zidul făcut în jurul lui Victor Ponta, pentru lipsa de viziune electorală?

Sorin Bota: Zidul le aparține celor cărora l-au făcut, atât în clădirea guvernului, adică în jurul premierului, ca să spun așa, cât și în jurul candidatului PSD la președinție.

Reporter: Cine trebuie să plătească pentru ceea ce s-a întâmplat în Diapora la ambele tururi de scrutin?

Sorin Bota: Tot aceștia din jurul premierului trebuie să plătească.

Reporter: Credeți că, după eșecul de la prezidențiale, coaliția de guvernare ar trebui să depună mandatul? Sau ar trebui, pur și simplu, să se recurgă la înlocuirea actualului premier cu un alt membru PSD?

Sorin Bota: Este complicat și riscant să facem înlocuirea premierului acum. Ori se face o reformă profundă în partid, ori remanierea urgentă a guvernului. Asta ar trebui să se întâmple cât de curând, pe partea de reformă internă: Congres, reașezarea ordinii în partid.

Material realizat de corespondentul www.paginadepolitica.ro Andreea POCOL  Andreea Pocol

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

2 Responses to Senator PSD: Cei din jurul lui Ponta să plătească. Sau Congres, sau remaniere

 1. Francisc spune:

  Viorel si cu Ghita au urmatorul plan.
  Sa scape ei si 0215.
  Ca urmare o sa sacrifice prin denunturi si punerea la dispozitie de dovezi catre toate DNA centrale si teritoriale. O sa fie toti oponentii dati pe goarna si o sa faca DNA treaba pentru Ponta.
  Ponta si cu Ghita da o dubla lovitura de imagine scapa de cei care ii vor demisia si da impresia ca vrea sa curete P$D de infractori.
  Baronii au ghicit ce vrea sa faca Ponta.Dragnea stie ,Mazare stie si incerca congres din scurt ca sa il darame pe Ponta si sa intre ei la comenzi si cu majoritatea parlamentului sa forteze legea amnistiei si alte negocieri cu PNL.
  Care pe care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top