GermanyGuvernul de la Berlin a revizuit în scădere scenariul pentru creșterea economiei germane în acest an, de la 1,8% la 1,7%, anunţă presa internaţională.

Prognoza revizuită coboară astfel la nivelul lui 2015: PIB-ul celei mai mari economii europene a crescut anul trecut cu 1,7%, comparativ cu 1,6% în 2014. Evoluţia a fost pusă de economişti în principal pe seama factorilor care au stimulat consumul intern: declinului prețului la țiței și politica monetară a Băncii Centrale Europene.

Guvernul cancelarului Merkel a dat asigurări că „economia este încă într-o formă bună”.

În ceea ce priveşte aportul pe termen scurt şi mediu al migranţilor la PIB-ul german, perspectivele sunt neclare şi grevate de pesimism. Vice-cancelarul social democrat Sigmar Gabriel a admis recent eşecul integrării rapide a celor peste un milion de azilanţi primiţi de Germania anul trecut.

80% dintre refugiaţi nu au niciun fel de calificare. Mulţi dintre ei sunt analfabeţi„, a spus el.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to S-a mai dus un mit. Migranţi nu ajută economia Germaniei. Prognoza de creştere, revizuită

  1. abas spune:

    Au descoperit America! Aiurea, lucrurile astea erau stiute. Surpriza afost ca astia n-au sa se inroleze, cum le-au sugerat saudienii – intotdeauna am spus ca arabii sunt cei mai grozavi la tratative. Nimeni nu-i intrece si au demonstrat-o, i-au tras in piept si pe germani. Grecii pe locul 2 si evreii pe locul 3.
    Lasa sa vada si .. avansatii cum este sa mai si cheltuiesti (adica sa investesti cu adevarat) pe pregatirea populatiei tale, nu numai sa atragi, cu pamblicarii, pregatitii gata pe bugetul altor tari. Greu la deal cu boii mici, stimati occidentali. Dar si cind or creste si nu pleaca pe alte meleaguri, sa te tii crestere economica. Daca Romania nu pierdea atitia pregatiti, inainta si la economie si la modul de a intelege viata – cateii umbla cu covrigul in coada si curge lapte si miere numai in tara ta. Asa intelegi totul cind traiesti omeneste.
    Sa vedem ce o sa cloceasca UE. Pina acuma voiau sa primeasca pe alese si restul sa-l repartizeze cu cota obligatorie. Acuma chestia cu alesul nu mai tine, o sa mareasca cota?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top