Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice susține că înființarea unui parc industrial în parteneriat cu China ar atrage investiții din partea celor care văd România ca o poartă strategică pentru intrarea în UE.

Stănescu a făcut comentariul în cadrul unei întâlniri cu Xu Feihong, ambasadorul chinez la Bucureşti.

„Datorită relaţiei privilegiate care s-a stabilit între România şi Republica Populară Chineză, parteneriatul nostru a fost concretizat în multiple şi importante domenii, ceea ce ne conferă speranţa că şi în continuare vom rămâne aceiaşi parteneri în dezvoltarea şi promovarea unor iniţiative comune. În acest context, subliniez faptul că, la nivelul administraţiilor locale, cooperarea a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii ani, aspect pe care dorim să îl încurajăm în continuare, inclusiv prin promovarea proiectelor cu relevanţă locală. În prezent, există un număr important de acorduri de înfrăţire în vigoare la nivel de municipii sau judeţe, respectiv provincii”, a subliniat vicepremierul, citat într-un comunicat.

Stănescu a mai spus că parteneriatul cu China pentru parcul industrial „se subscrie măsurilor avute în vedere pentru atragerea investiţiilor care văd România ca o poartă strategică pentru intrarea în Uniunea Europeană şi pentru dezvoltarea relaţiilor de parteneriat, cu accent pe relaţiile economice şi comerciale cu ţări din afara pieţei unice europene”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top