După ce-a fost în concediu prin Grecia și s-o fi mirat, probabil, de câtă marmură au ăia și zace nefolosită, în ruine, în loc să fie băgată în vreo vilă, în vreun hostel sau măcar în vreun bungalou familial de două margarete din Teleorman, îndrăgostitul de drumeții Liviu Dragnea a plecat, ieri tot în concediu, către o destinație exotică, pentru că s-o fi plictisit și pisi aia tinerică a lui să vadă doar efebi din bronz și piatră, mai vrea să-și clătească ochișorii sensibiloși și cu efebi din carne, oase și abanos, prin cine știe ce insulă din Pacific. De fapt, la cum îl cunosc de mărinimos, sunt sigur că tovarășul Dragnea i-ar fi trimis în vacanță pe toți fazanii care l-au votat și care acum se coc prin garsoniere, la 40 de grade la umbră, scăldându-se în cadă, în aceeași apă de ieri, evident, că n-ați văzut cât s-a scumpit metrul cub, iar la Marea Neagră din ce să-și permită să meargă? I-ar fi trimis, zic, dar pe cine să trimită mai întâi, că-s vreo trei milioane de papagali în situația asta? Așa că teleormăneanul a luat decizia cea mai înțeleaptă, plecând el în străinezia, ca reprezentant al Boborului, și urmând să le povestească votanților cu creier de bibilică, la întoarcere, ce frumuseți exotice a văzut.

Acum, ce-am putea să le urăm porumbeilor voiajori de la Teleorman? Drum bun și cale bătută, cât mai puține păsărele în motoarele avionului și vigilență maximă, domnișoarele stewardese, când intră Livache la budă, că a mai intrat un amic de-ai lui, unul, Comana, a intrat viu și l-au scos țeapăn, cu o curea agățată de gât, asortată la culoarea pantalonilor. Că Dragnea a plecat nu-i problemă, ducă-se să se distreze unde-a înțărcat-o Mutu pe Consuela, problema e pe cine a lăsat înapoi, să-i țină locul în Parlament: pe nimeni altcineva decât domnul Florin ”Altă întrebare” Ciordache. Ei, de-abia acum lucrurile încep să fie delicate.

Mă întreb ce-or zice pelicanii care l-au votat de programul lui Dragnea din vara asta. Adică el convoacă Parlamentul, îi cheamă pe toți pulifricii și negrișorii din Partid din vacanțele lor exotice, să ridice mâna ca la al treișpelea Congres PCR, dar el nu participă, îl doare la bașcheți, pleacă iar în vacanță și pe urmă tot el se laudă că a muncit toată vara de s-a spetit. De așa muncă, la secretara aia de 24 de anișori, să te tot spetești! Păi ce făcuși, bre, Liviule? Nu mai stai cu ochii pe pesediști ca pe butelie, cum ai făcut la moțiune? Nu-ți mai e teamă că te trădează? Dacă nu-i votează ordonanțele de urgență lui Tudose, ce te faci? Nu ți-e frică să te lase iudele în ordonanța goală?

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top