mihai sturzu_liviu dragneaScandal la Congresul Tineretului Social Democrat de sâmbătă, unde trebuie să se aleagă un nou președinte de organizație.

Actualul lider TSD, deputatul Mihai Sturzu, i-a cerut șefului PSD, Liviu Dragnea, să se suspende din funcție până la rezolvarea problemelor din justiție.

Mihai Sturzu le-a vorbit, in cadrul reuniunii, tinerilor social-democrati despre necesitatea unei schimbări de mentalitate și viziune politică la nivelul partidului, amintind că președintele PSD figurează pe site-ul Inaltei Curți de Casație și Justiție, lucru care nu onorează partidul.

„Domnule Dragnea, m-au sunat colegi din ţară şi mi-au scris oameni pe Facebook. Nici nu ştiu cum să vă întreb pentru că mi-e ruşine, dar pe site-ul ICCJ scrie aşa: infracţiuni de corupţie, părţile din dosar, primul sunteţi dvs. Mă intreabă mama ce face Dragnea. Ce facem acolo? Nu ştiu ce să raspund. Eu nu pot să spun că în Romania ,unde eu susţin statul de drept , site-ul ICCJ minte, eu nu cred că minte”, a spus deputatul.

Sturzu a sugerat că Dragnea ar încălca criteriile de integritate votate de partid în această săptămână.

De asemenea, Sturzu i-a cerut sâmbătă lui Liviu Dragnea să convoace și un congres al Partidului Social Democrat, informează Mediafax.

„Suspendaţi-vă, conform noului statut al PSD, din funcţia de preşedinte, convocaţi un congres al PSD fără liste şi corect, aşa cum dumneavoastră vi l-aţi dorit şi haideţi, că deja este prea târziu, să ne pregătim corect pentru anul 2016”, a spus Sturzu.

Amintim că Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. În acest moment, se judecă apelul făcut în acest dosar, la Înalta Curte.

În schimb, Dragnea l-a acuzat pe „domnul aviator Mihai Sturzu” că ar fi încercat să beneficieze politic după tragedia din clubul Colectiv.

Șeful PSD spune că Sturzu ar fi vrut să „foloasească acea emoție” pentru a constitui o mișcare cu mai mulți tineri și, ulterior, o alianță parlamentară.

Dragnea a mai spus că propunerea acestuia „l-a cutremurat” și că „nu este admisibil să folosești o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru așa ceva”. El a sugerat că în spatele atacului lansat de Sturzu s-ar fi aflat altcineva, dar nu a dat mai multe detalii.

Pentru șefia TSD candidează deputatul PSD, Gabriela Podașcă și fostul viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea. În cursă mai intrase și vicepreședintele TSD Andrei Tinu, dar între timp s-a retras.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

4 Responses to REVOLTĂ în PSD: Lui Dragnea i s-a cerut SUSPENDAREA | Șeful social-democraților: M-a „cutremurat” o propunere a lui Mihai Sturzu (TSD)

  1. […] anunțase de sâmbătă că va pleca din partid, după ce l-a criticat pe șeful PSD Liviu […]

  2. […] Mihai Sturzu acuză o „manipulare FSNistă” | Spune că DEMISIONEAZĂ din PSD • REVOLTĂ în PSD: Lui Dragnea i s-a cerut SUSPENDAREA | Șeful social-democraților: M-a „cutr… • Dovada EXCLUSIV pe Reporter Virtual: Tânăra de 14 ani din Craiova mai încercase să se […]

  3. […] Mihai Sturzu acuză o „manipulare FSNistă” | Spune că DEMISIONEAZĂ din PSD • REVOLTĂ în PSD: Lui Dragnea i s-a cerut SUSPENDAREA | Șeful social-democraților: M-a „cutr… • Dovada EXCLUSIV pe Reporter Virtual: Tânăra de 14 ani din Craiova mai încercase să se […]

  4. […] Mihai Sturzu acuză o „manipulare FSNistă” | Spune că DEMISIONEAZĂ din PSD • REVOLTĂ în PSD: Lui Dragnea i s-a cerut SUSPENDAREA | Șeful social-democraților: M-a „cutr… • Dovada EXCLUSIV pe Reporter Virtual: Tânăra de 14 ani din Craiova mai încercase să se […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top