sebastian-ghitaPotrivit anchetei citate, în general în „rețeaua Asesoft”, banii vin de la instituții guvernamentale și se pierd în tranzactii pe care inspectorii fiscali le-au considerat suspecte înca din 2011.

Cele mai cunoscute firme ale lui Sebastian Ghiță au încheiat, în anul fiscal 2010, contracte de 18,2 mil. de euro cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condus la acel moment de Teodor Baconschi – actualmente membru PMP și candidat la europarlamentare. Banii incasați de corporațiile Asesoft si Teamnet, fondate si controlate atunci de Ghiță, reprezentau fonduri PHARE din Facilitatea Schengen, in schimbul cărora consorțiile Asesoft au implementat mai multe sisteme IT pentru traficul la frontieră.

În acelasi an fiscal, firmele lui Ghiță au făcut între ele mai multe afaceri considerate suspecte de ANAF, tranzacții făcute cu scopul de a evita plata TVA-ului încasat din contractele cu MAE, dar și din multe altele încheiate cu instituții de stat. În urma unui control din 2011, ANAF a găsit numai la Asesoft International SA un prejudiciu de 7.046.400 de lei, dar lucrurile au luat amploare.

Este interesantă și reacția pe care a avut-o Sebastian Ghiță când a fost întrebat de ziariști despre subiectul anchetei: „Nu vreau să port o conversație cu dumneavostră, v-am mai spus acest lucru și data trecută când m-ați sunat. La revedere!”

Ancheta completă, pe riseproject.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top