alegeri-moldovaORA 13.15 Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că la această oră toate secţiile de votare deschise atât în ţară, cât şi peste hotare funcţionează în regim normal. Din numărul total al alegătorilor incluşi în listele electorale, până la ora 13.00 şi-au exercitat dreptul la vot peste 800.000 de cetăţeni, ceea ce constituie­­­­ o rată de participare de peste 28% din numărul total de alegători incluşi în listele electorale. Alegeri Republica Moldova.

Profilul alegătorilor care deja au votat:

7,66% au vârsta cuprinsă între 18 şi 25 ani;

21,1%   –  26-40 de ani,

25,8%   –  41-55ani,

35,2%  –  56-70 de ani,

10% reprezintă electoratul cu vîrstă de peste 71 ani.

Conform informaţiilor disponibile, se observă o creştere a participării din partea femeilor, care, până la această oră, s-au prezentat la urne în proporţie de 51,5%.   Circumscripţia unde s-a înregistrat cea mai înaltă prezenţă la urne este Ocniţa, cea mai joasă fiind în UTA Găgăuzia.

Localitatea unde se atestă cei mai activi alegători rămâne Pocrovca din raionul ­­Donduşeni (63,76%). Secţia de votare care a înregistrat cea mai înaltă rată de participare a alegătorilor este secţia nr. 19 din localitatea Hîrjauca, raionul Călăraşi  (66,95%), la polul opus fiind secţia nr. 14 din Cărăcuşenii Vechi, raionul Briceni (7,9%).   Procesul de votare peste hotare decurge în mod normal. La ora 15.00, urmează să-şi încheie activitatea secţia de votare deschisă în Tokyo, Japonia. Conform prevederilor legale, aceasta poate să-şi extindă activitatea cu până la două ore.   Tot în orele următoare, vor fi deschise 10 secţii de votare constituite, în Canada şi SUA.

Citeste mai mult pe adevarul.ro 

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top