Nici n-a apucat prințul Duda să-și șteargă prima lacrimă la auzul veștii că socrul lui, regele Mihai, a murit, că a și început să se umple netul de bocitoare. Care mai de care, monarhiști de marți și republicani aflați în piua au prins a-l jeli pe marele dispărut, uitând că prin 1990 ei erau aceia care îi țineau pumnii lui Iliescu să-l prindă odată pe ”Bâl-Bâl” pe autostradă și să-l trimită înapoi în Elveția, că nu mâncase cu noi salam cu soia și adidași de porc. La moguliziuni plângeau gudureii de sărea cămeșa pe ei, prin primărie doamna Țoapa deja dădea poruncă să se reboteze Piața Victoriei și însuși Iliescu, piaza rea a regelui, îl regreta pe Rege, dar nu dădea vreun semn că și-ar regreta și faptele. Pe urmă s-au trezit și dacopații și patrioții de ocazie să zbiere că de fapt regele n-a fost așa de mare cum se crede, dimpotrivă, a fost un trădător și l-a vândut pe Antonescu rușilor și s-a cărat din țară cu tablourile.

De fapt, dacă ar fi să-i reproșăm regelui ceva, acel ceva nu sunt faptele sau vorbele sale, ci  tocmai tăcerea sa. Taciturn din fire, Mihai a tăcut chiar și atunci când era musai să vorbească. A acceptat tacit ”împăcarea” cu comuniștii lui Ilici, în loc să le spună un ”Nu!” hotărât. A tăcut și când Margareta a încălcat statutul Casei Regale, luând de bărbat nu os domnesc, ci unul actoricesc. A tăcut și când i s-a cerut să încalce el însuși legea salică, numind-o pe Margareta moștenitoare. A tăcut și a primit, mulțumind printr-un zâmbet foștilor săi persecutori, transformați, peste noapte, în ocrotitori, pentru că-i înapoiaseră ceea ce i se cuvenea de drept, dar înaintașii lor îi răpiseră.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top