simpatizant isis_romaniaCetăţeanul iordanian de origine palestiniană Jamal A. Abdel Jabbar (foto) a fost declarată persoană indezirabilă, pentru Romania, pentru o perioadă de 15 ani, de către Curtea de Apel București, anunță SRI într-un comunicat.

Iordanianul se afla în România din anul 1991 și a intrat sub monitorizarea SRI în 2014 pentru că ar fi desfășurat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale.

El este acuzat că a făcut propagandă pentru gruparea teroristă Stat Islamic.

„Astfel, începând cu anul 2014, Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a parcurs un proces progresiv de (auto)radicalizare ca urmare a accesării sistematice a propagandei online a unor entităţi teroriste jihadiste prezente în arealul de conflict siriano-irakian şi, în special, Daesh.

Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a derulat în mediul virtual şi relaţional o susţinută propagandă jihadistă, de radicalizare şi recrutare ideologică în favoarea Daesh, încercând chiar să legitimeze modul de operare al organizaţiei, inclusiv atacurile comise recent la Paris. De altfel, susţinerea necondiţionată pe care acesta o manifestă faţă de acţiunile Daesh include şi disponibilitatea de a se implica în acţiuni împotriva României”, arată sursa citată.

Sursă foto: Antena 3

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top