Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a depus mai multe amendamente controversate la Codul penal și Codul de procedură penală. Printre modificările susținute de 40 de parlamentari PSD se numără și impunerea unui prag de 200.000 de euro de la care fapta de abuz în serviciu devine penală.

În expunerea de motive, deputatul susține că în România există „cel mai greu regim sancționator din UE”. Acesta susține că media europeană privind pedepsele aplicat este de sub 1 an în timp ce în România media este de 7 ani.

Rădulescu mai arată că închisorile din România sunt aglomerate, iar scopul pedelsperlor ar fi în cele din urmă reinserția deținuților în societatea și recuperarea prejudiciilor.

Social-democratul propune și eliminarea sintagmei „suspiciune rezonabilă” deoarece aceasta are „o sferă largă de interpretare și astfel lasă lor subiectivismul persoanelor abilitate să aplice măsurile preventive”.

Rădulescu mai propune „înregistrarea cu mijloace audio” a procurorilor și organelor de cercetare penală când efectuează acte de urmărire penală la sediul unității.

„Tot astfel, prin obligația de înregistrare ar dispărea practica procurorilor de a determina inculpatul să facă acte de delațiune pentru a-și ușura situația judiciară”, se arată în proiect.

Deputatul mai propune ca denunțul să fie „făcut într-un termen rezonabil”.

Mai mult, Rădulescu vrea abrogarea Art. 299 din Codul penal referitor la „Folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual Infracţiuni de serviciu”.

Deputatul precizează că dacă consisțământul este dat pentru un raport sexual, „nu putem vorbi de o infracțiune”.

Proiectul este disponibil la acest link.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Proiect al deputatului PSD Cătălin Rădulescu: Abuz în serviciu penal doar peste 200 de mii de euro pagubă, procurorii să fie înregistrați audio când fac dosare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top