Bucuroși ca găina pe grămadă că le-a dat Partidul voie la prăduit bugetul local, iresponsabilii de prin primării s-au apucat să împartă între ei banii proveniți din taxele și impozitele oamenilor. Și-au mărit salariile, și-au dat sporuri peste sporuri, de-a ajuns să câștige o secretară cât președintele țării, iar niște plimbători de dosare de două ori mai mult  decât un corporatist care-și varsă ficații stând până-n noapte la birou. Și-așa au benchetuit toată vara, pe lefuri de huzur, greierii ăștia borțoși, doar că toamna au cam rămas fără grăunțe și au început să chițăie. Cunoașteți, probabil, cazul primarului din Dimăcheni, cea mai mică comună din Botoșani, care, crezându-se un fel de Napoleon local, s-a gândit că fiecare dintre subalternii săi are în raniță, pe lângă sticla de carcalete, și pixul de mărit leafa, așa că i-a lăsat pe angajații primăriei să-și mărească salariile, ca-n manele, fără număr, fără număr, fără număr.

În consecință, fiecare și-a dat-o mărită (leafa) cât a poftit mușchiulețul lui erectil – salariul mediu în primărie ajungând, astfel, la 6.000 de lei. Și pe urmă, ca să-și poată plăti purcoiul de bănet, boșii de la primărie au tăiat orice investiție. Au luat banii destinați fântânilor de mare adâncime, lăsând satul fără apă de băut. Au păpat apoi banii de benzină ai microbuzului cu care erau duși copiii din comună la școală și, probabil, ar fi păpat și microbuzul, dacă burdihanul lor nesătul ar fi putut să digere bujii. Ca să fie tacâmul complet, primăria n-a mai plătit nici datoriile către furnizorii de lemne (30.000 de lei), către compania de electricitate (15.000 de lei), nici banii pentru paza comunei (30.000 de lei) și pentru profesorii care au predat în comună și nu le-au fost plătite unele drepturi (40.000 de lei). Practic, cei 14 angajați ai primăriei, cu edilul în cap, au tocat tot ce era de tocat, iar acum, supărați ca măgarul pe sat că nu le mai dă guvernul bani, amenință să închidă prăvălia – mă rog, primăria.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top