Încă de când a fost aleasă, cu voia pupătorilor de mâini și moaște, primăriță a Capitalei, Gabriela Firea s-a purtat ca o demiurgă. Știu, cuvântul nu apare încă în DEX, dar stați liniștiți, că nici genunche nu apare și-l folosește ditamai ministrul Educației, așa că o să apară în curând ambii termeni. Deoarece oamenii ăștia pot să facă orice. Pot modifica dicționarele, pot întoarce cu fundul în sus educația și urbanismul, că nu le zice nimeni nici mai dați-vă, mă, Firea și PLM, în spanac, fi-r-ea-ți voi să fiți, cu votanții voștri!

Odinioară, bucureștenii stăteau cu curul strâns ori de câte ori ieșea Ceaușescu pe traseu și, vrând să se apere de muște, dădea cu mâna în toate părțile, iar cartiere întregi erau demolate. În curând, o să ne fie frică să nu iasă și doamna Firea pe traseu (să vă fie rușine dacă v-ați gândit la prostii, da?) și să o apuce datul din mâini, că nu știi cum apar colo un Iepure de Paște, dincolo un ditamai Moș Crăciunul și pretutindeni panseluțe, laleluțe și copăcei. Incapabilă să construiască măcar un lucru durabil pentru orașul acesta, prompterista face și ea ce știe: trage un strat de glet cu sclipici peste fațada orașului. Ce contează că, dincolo de glet, Bucureștiul este ca o casă împuțită, îmbâcstiă, măcinată și șubredă, care stă să ne cadă în cap? Da, probabil o să se prăbușească în curând, dar nu vedeți ce frumos arată pe dinafară? Unde mai pui că, dacă ne pomenim îngropați, la vreun cutremur, o să avem deja floricelele lu’ Pandelica peste noi și cu alt moral ne prezentăm la Sfântu Petru, no?

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top