HollandePreședintele francez Francois Hollande a afirmat luni, în fața camerelor reunite ale Parlamentului de la Paris, că vă înainta un proiect de lege pentru a extinde cu trei luni starea de urgență în Franța, în urma atacurilor de vineri.

El s-a pronunțat, de asemenea, pentru modificări radicale ale legislației interne și pentru un control mai eficient la granițele externe ale Uniunii Europene.

Constituția Franței trebuie modificată pentru a fi adaptată situațiilor de criză„, a continuat el.

Hollande a apreciat că modificarea legii fundamentale ar trebui să permită să se interzică intrarea pe teritoriul francez a unei persoane cu dublă cetățenie „dacă aceasta prezintă un risc terorist”.

El mai susține că ar trebui prevăzut prin lege ca persoanele cu dublă cetățenie condamnate pentru terorism să rămână fără cetățenia franceză.

Președintele francez a declarat, totodată, că străinii care prezintă un risc serios la adresa ordinii publice și securității trebuie să poată fi expulzați mai ușor. El a mai anunțat crearea a 5000 de posturi de polițiști în următorii doi ani.

Potrivit lui Hollande, este nevoie de un control mai eficient la granițele externe ale Uniunii Europene, deoarece în caz contrar se va ajunge la revenirea controalelor la granițele naționale și la „destrămarea Uniunii”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Previzibil. Hollande cere Parlamentului francez încă trei luni de stare de urgență

  1. […] președintele Hollande a anunțat, luni, într-un discurs în Parlament, că vrea modificarea Constituției pentru a facilita retragerea cetățeniei persoanelor vinovate de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top