Doar în România pot coexista aceste două ipostaze categoric antagonice. Cum e posibil? Simplu: instituţiile europene nu sunt interesate şi nici nu mai pot constrânge pe nimeni de la Bucureşti, iar liderii PSD ştiu asta şi îşi văd liniştiţi de treabă. Bunăoară, desantul de ieri seară din studioul Antenei 3, când activul de partid PSD a încălecat pur şi simplu electoral lotul feminin de gimnastică, este o nouă dovadă de aroganţă extremă a partidului-stat. Faţă de lege, faţă de reguli, faţă de bunul-simţ.

Niciodată nu s-a mai întâmplat de aşa manieră. Vorba lui Turcescu, nici Adrian Năstase nu şi-a permis un astfel de abuz mediatico-electoral. Dar Victor Ponta, discipolul său, arată că şi-a depăşit de mult maestrul în materie de aroganţă şi de întins coarda democraţiei. Pur şi simplu, folosirea tinerelor campioane, în plină campanie pentru alegerile europarlamentare, într-un studiou de televiziune, indiferent cum s-ar numi el, este o flagrantă încălcare a normelor în vigoare. Are a-şi face Victor Ponta griji pentru aşa ceva? Aş! Dar Mihai Gîdea sau Dan Voiculescu? Nici atât. De ce? Pentru că în România nu mai există instituţii pure, cu slujbaşi chitiţi să moară cu legea în mâna până-n pânzele albe, ci doar locuri în care lucrează prea multe cârpe politice, interesate numai de ziua de leafă şi în rest Dumnezeu cu mila!

Aşa este şi CNA, acest consiliu înfiinţat special să prevină ce se întâmplă de pildă la Antena 3, care a sfârşit prin a deveni un instrument politic, înţesat de oameni fără morală, fără coloană vertebrală solidă, maeştri în sta capră în faţa potenţilor politici ai momentului. Ce trist, ce jalnic, ce ruşinos! Dacă aş fi acum membru CNA şi m-aş simţi impotent în a da de pământ cu cei care şi-au permis să violeze intimitatea profesională a unor tinere campioane, mi-aş da demisia. E clar că această instituţie nu mai este ce trebuie să fie. Să continui să stai acolo, doar pentru a-ţi păstra privilegiile, asta nu face decât să întreţină jocul murdar pus la cale de PSD. Măcar să rămână oamenii puterii. Iar partidele de opoziţie să nu mai desemneze pe nimeni pentru a ocupa locurile libere, să ştie toată lumea că acela este un organism politic, nu civic, de sănătate publică în audiovizual.

Nu există nicio ţară din lumea civilizată unde o televiziune să producă scene de tipul celor de la Antena 3. „La noi, CNA ar închide imediat un astfel de post TV, nici nu e de conceput să poată exista aşa ceva – o televiziune care să calce totul în picioare”, a declarat pentru Reporter Virtual un român stabilit în Canada, fin cunoscător al vieţii de peste Ocean. L-aş completa eu: aşa ceva nu se întâmplă nicăieri în lumea civilizată. Folosirea în scop electoral a unor glorii, campanii împotriva adversarilor politici ai mogulului tău, linşaj mediatic în formă continuată, atac la viaţa privată, umilinţă, înjurături, lovituri sub centură, încălcări ale legilor şi ale regulilor – toate acestea sunt posibile la Antena 3 graţie obedienţei CNA. Măsurile luate de acest organism împotriva practicilor incalificabile de la Antene sunt de formă, fără efect. În schimb, posturi TV critice cu puterea sunt taxate dur pentru acuzaţii infinit mai puţin grave.

Nu se va întâmpla nimic nici de această dată. CNA se va preface din nou că lucrează. Va lua cazul în discuţie, va soma sau va da eventual o amendă, fie ea şi maximă, după care fiecare îşi va vedea de treaba lui. Victor Ponta – de minţit lumea şi de confiscat imagini care nu-i aparţin, Antena 3 – de Băsescu şi de „băsişti”, CNA – de tocat frunză la câini pe banii proştilor şi de taxat orice voce care-şi permite să tragă de mânecă puterea. Căci România nu mai este o ţară normală. E locul unde contează doar partidul-stat. Atât. Amin.

Laurenţiu Ciocăzanu

Laurentiu Ciocazanu

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

6 Responses to Ponta şi Antena 3, călare electoral peste lotul de gimnastică

 1. kiaburu spune:

  romania are nevoie de politicieni ca ponta ca sa se schimbe soarta acestei tari.

 2. ronny spune:

  tot e mai bine decat basescu cu tricourile….:))))))

 3. Leo spune:

  D-l Ciocazanu ,ce se intampla cu Pagina de Politica? Nu se poate accesa direct!

 4. PEDAGOGUL spune:

  Romania are nevoie de politicieni capabili si competenti precum este Victor Ponta.

 5. Mihu spune:

  :))) Ce repede sariti voi =)))) Daca labe1tv se facea asa nu mai era campanie,nu?
  Bai, eu zic ca este foarte important pentru sportivii nostri ca sunt chemati in emisiuni si aplaudati, macar cu atat sa se aleaga si ei la cat muncesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top