Ponta_GuvPrincipalul investitor în compania naţională Tarom poate fi una dintre companiile din regiunea Golfului, întrucât companiile europene au propriile lor probleme și nu sunt dornice să investească în societatea românească.

Declaraţia a fost făcută de premierul Victor Ponta, aflat într-un turneu în ţările arabe.

Pentru premier, prioritară este găsirea unui investitor pentru aroportul Otopeni iar Tarom ar urma să fie un eventual „bonus”.

M-am văzut și am discutat și la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorința noastră de a lista Aeroportul București – Otopeni, de a restructura și a salva Tarom-ul (…) Bucureștiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar are nevoie în continuare de investiții, pentru că deja își atinge limitele de infrastructură (…) Vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie (…) pentru a se extinde aeroportul. Și, la pachet cu aeroportul, care înseamnă servicii pentru toate companiile care operează zboruri la București, căutăm un partener pentru Tarom”, a spus Ponta, conform Agerpres.

Prim-ministrul a indicat că nu este interesat ca statul să controleze în continuare compania aviatică naţională.

„Din punctul meu de vedere, orice variantă în care TAROM e salvat este o variantă bună. (Acţionar) majoritar, minoritar, orice. Pentru că, dacă vă uitați în jurul nostru, Malev-ul s-a închis, Bulgaria s-a închis, Air Serbia o duce greu, deci e perioadă de reașezare pe piața aviatică mondială”, a spus el.

Premierul a anunțat că în zilele următoare va face oferte similare și companiilor aeriene Emirates și Etihad (ambele din Emiratele Arabe Unite), reamintind că a discutat deja pe această temă la București cu conducerea Turkish Airlines.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Ponta are planuri ARĂBEŞTI pentru Tarom | A discutat cu şeful Qatar Airways

  1. ************* spune:

    SINGURUL PLAN ARĂBESC AL LUI PONTA ESTE SĂ-L ******* PE BĂSESCU!

    Nota Redacţiei: comentariu idiot şi obscen sosit de pe adresa de IP 213.233.***.2. Comentariile similare vor ajunge direct la gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top